Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Banac: Zadovoljan sam što je predsjednik protiv zabrana

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik Hrvatskog helsinškog odbora Ivo Banac pozdravio je očitovanje predsjednika Republike Stjepana Mesića da nikad nije zabranio ni tražio zabranu bilo čijeg koncerta, pa tako ni Marka Perkovića Thompsona, navodeći kako je zadovoljan što je Mesić, kao i HHO, protiv zabrana.

Mesić je priopćio jučer kako predsjednik HHO-a Ivo Banac nije provjerio istinitost podataka kada ga je optužio da je izvršio pritisak da se u Umagu ne održi Thompsonov koncert.

Pročitajte i ovo Ilegalna gradnja u Umagu Od kamp prikolica do vila s bazenima VIDEO: Velika akcija inspektorata: Kraj za ilegalne graditelje, imaju rok od 15 dana... Slika nije dostupna HHO najavljuje prosvjede ako se nastavi s 'represijom protiv slobode riječi'

Banac navodi da nije na HHO-u ni na njemu osobno da provjeravaju nedemantirano pisanje hrvatskih medija i izražava žaljenje što je do 'demantija iz Ureda predsjednika RH došlo tek nakon izjave HHO-a, pet dana nakon što su mediji prenijeli verziju priče kako je predsjednik Mesić uvjetovao svoj dolazak na ATP turnir 'Croatia Open Umag' zabranom Thompsonova koncerta'. 

>> Mesić: Banac me optužuje bez da je provjerio istinitost navoda

'Da je reakcija Ureda predsjednika Republike bila pravodobna, do izjave HHO-a ne bi ni došlo', kaže se u priopćenju HOO-a.

'Trenutne javne rasprave ne podliježu onako rigoroznoj znanstvenoj provjeri koja je tipična za istraživanje raznih kontroverznih povijesnih događaja, posebno kad su protagonisti u mogućnosti braniti svoje stavove i načela', smatra Banac.

Navodi da je zadovoljan što je predsjednik Mesić protiv zabrana i da je stoga na pozicijama koje HHO redovito zastupa. 

'Podržavali smo i nastavit ćemo podržavat zajedničko nam 'čvrsto protivljenje bilo čemu što u sebi nosi natruhe rehabilitacije ustaštva' ali i svake druge totalitarne ideologije', stoji u HHO-ovom priopćenju.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene