Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Milanović: "Ovo je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati!"

Mesić: Banac me optužuje bez da je provjerio istinitost navoda

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik RH Stjepan Mesić ocijenio je da predsjednik HHO-a Ivo Banac nije provjerio istinitost podataka kada ga optužio da je izvršio pritisak da se u Umagu ne održi Thompsonov koncert.

Predsjednik Republike ističe kako nikad nije zabranio niti tražio zabranu bilo čijeg koncerta, nego je izrazio neslaganje s porukama što ih sadržavaju pojedini elementi Thompsonovih nastupa, kaže se u priopćenju iz Ureda predsjednika RH.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Plenum HHO-a nije raspravljao o Bancu, Čičak ponovno aktivan Slika nije dostupna Banac: Zadovoljan sam što je predsjednik protiv zabrana

'Povodom jučerašnjeg priopćenja Hrvatskog helsinškog odbora i intervjua s prof.dr. Ivom Bancem objavljenom u dnevnom tisku, predsjednik Republike Hrvatske Stjepan Mesić smatra da je znanstvenik svjetskog glasa i predsjednik Hrvatskog helsinškog odbora prof.dr. Ivo Banac zaboravio jedan od osnovnih postulata koje je poštovao tijekom svoje uspješne znanstvene karijere.

Zaboravio je, naime provjeriti istinitost podatka kojim barata kad je u ime institucije kojoj je na čelu optužio predsjednika Republike Hrvatske 'da vrši pritisak na privatne tvrtke i zakonski dozvoljena okupljanja' te izjavio kako je 'posebno neprimjerena upravo intervencija predsjednika RH Mesića koja traži zabranu' koncerta Marka Perkovića Thompsona.

Da se potrudio provjeriti činjenice prof.dr. Ivo Banac lako je mogao utvrditi da predsjednik Republike nikad nije zabranio niti tražio zabranu bilo čijeg koncerta pa tako ni koncerta estradne zvijezde koja se kiti imenom britanske strojnice.

Predsjednik Republike Hrvatske učinio je ono što je njegovo pravo, a i dužnost, a to je da je izrazio neslaganje s porukama što ih sadržavaju pojedini elementi nastupa spomenutog pjevača. Predsjednik Republike i dalje će u svakoj prilici izražavati strogo načelno i čvrsto protivljenje bilo čemu što u sebi nosi natruhe rehabilitiranja ustaštva', kaže se u priopćenju.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene