Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Industrogradnja: Bilo je prijetnji jer Galinec nije tolerirao korupciju

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nadzorni odbor Industrogradnja, čiji je predsjednik Uprave Josip Galinec jučer brutalno premlaćen u Zagrebu, priopćio je da se do sada osobe s kojima Industrogradnja vodi značajnije sporove nisu libile krivotvorenja dokumenata, podmićivanja, prijetnji i drugih kaznenih djela.

U Industrogradnji tvrde da je o svim tim okolnostima redovito izvještavala MUP, Državno odvjetništvo i USKOK te da njezino poslovanje od sredine 2006., otkad je predsjednik Uprave Galinec, karakterizira nulta tolerancija prema korupciji.
Smatraju da je nepostupanje relevantnih institucija u tim slučajevima, čak i ako naručitelj napada na Galinca nije vezan uz neke od nevedenih osoba, stvorilo okruženje u kojem je naručitelj mogao očekivati da će njegovo djelo proći 
nekažnjeno.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Josip Galinec operiran Slika nije dostupna Pretučen Josip Galinec, smjena na čelu PU zagrebačke

NO Industrogradnje očekuje žurnu reakciju svih relevantnih nadležnih institucija, pronalaženje krivca i njegovo kažnjavanje te žurno rješavanje njihovih prijava. 

>>Bajić: Istražuje se poslovanje Industrogradnje

>>Pretučen Josip Galinec, smjena na čelu PU zagrebačke

>>'Neće valjda još netko stradati prije nego se premijer riješi nesposobnog ministra'

>>Policija: Napad na Galinca je pokušaj ubojstva

Galinec se, kažu, oporavlja u bolnici i obratit će se medijima jedan od narednih dana.

Tvrtka tvrdi da je od 2006. okončano gotovo tri četvrtine zatečenih sudskih sporova te da Industrogradnja ima još samo nekoliko materijalno značajnih sporova.

Tvrtka također tvrdi da je ove godine dokapitalizirana s gotovo 330 milijuna kuna kapitala, da su radnicima isplaćene zaostale plaće i druga potraživanja te da su u najvećem dijelu podmirena potraživanja dobavljačima i kooperantima i vraćeni svi dospjeli dugovi bankama.

Glavni državni odvjetnik Mladen Bajić potvrdio je danas da se istražuje poslovanje te tvrtke, no nije želio govoriti tko je što prijavljivao ni je li napadnuti 36-godišnji Galinec prijavljivao moguće prijetnje.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene