Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Policija: Napad na Galinca je pokušaj ubojstva

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Premlaćivanje predsjednika Uprave Industrogradnje Josipa Galinca na parkiralištu u blizini Vukovarske ulice zagrebačka policija okvalificirala je kao pokušaj ubojstva.

Policija intenzivno traga za dvojicom nepoznatih počinitelja koji su jučer usred dana, oko 15,20 sati na parkiralištu pored Ministarstva gospodarstva metalnom palicom pokušali ubiti Galinca dok je išao prema svom automobilu. Navodno je riječ o mlađim mršavijim muškarcima koji su nakon premlaćivanja pobjegli prema hotelu Internacional, dok je žrtva ostala ležati u krvi. 

Pročitajte i ovo Napad na Ukrajinu - 1 Oštećena bolnica Rusija izvela novi napad: U gradu Černihivu poginulo najmanje 13 ljudi Srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić napadnuta hrvatska filmska ekipa Hrvatska je poslala prosvjednu notu zbog napada na Hrvate u Srbiji

>> Pretučen Josip Galinec, smjena na čelu PU zagrebačke

Glasnogovornica zagrebačke policije Aleksandra Ljuba odbila je govoriti o mogućim prijetnjama koje je Galinec ranije dobio, no kazala je da policija analizira sve podatke i događaje te će detaljnije obavijesti iznijeti kad to bude moguće.

O mogućim motivima napada, trećeg u Zagrebu u posljednja tri mjeseca, nije htjela govoriti. Mediji nagađaju da bi jedan od razloga mogli biti njegovi planovi kupovanja pojedinih tvrtki na tržištu dionica, uključujuči i manjinski paket dionica tvrtke kojoj je na čelu. Uz to, navode da Industrogradnja vodi oko 4000 sudskih sporova, a piše se i da su Galinca dok je bio broker ucjenjivali pripadnici zagrebačkog podzemlja traživši od njega više milijuna eura provizije od prodaje dionica.

Galinec je navodno u posljednje vrijeme imao i osobne zaštitare koji u trenutku napada nisu bili uz njega.

Zasad službeno nije poznato kakve je ozljede zadobio 36-godišnji

Poduzetnik koji je poslovnoj javnosti postao poznat još krajem prošlog desetljeća, kada je postao direktor brokerskih poslova u Zagrebačkoj banci, u napadu je teško ozlijeđen, no ni u policiji ni u Kliničkoj bolnici Sestara milosrdnica nisu željeli reći o kakvim se ozljedama radi. Neslužbeno se doznaje da je riječ ozljedama glave i otvorenim prijelomima nogu.

Ravnatelj bolnice Sestre milosrdnice Krešimir Rotim izjavio je da prema Zakonu o pravima pacijenta nema pravo davati nikakve informacije o pacijentu bez njegova odobrenja.

Iz Industrogradnje, kojoj je Galinec na čelu od 2006., najavili su da će se o napadu na predsjednika Uprave tijekom dana oglasiti priopćenjem.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene