Obavijesti Video Pretražite Navigacija

'Neće valjda još netko stradati prije nego se premijer riješi nesposobnog ministra'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
SDP traži hitnu smjenu ministra unutarnjih poslova Berislava Rončevića. Nadaju se, kako je rekao bivši ravnatelj policije Ranko Ostojić, da neće još netko stradati pa da se premijer konačno odluči riješiti nesposobnog ministra.

Ostojić je istaknuo kako se sigurnost ne može braniti statistikama, a sinoć organizirane u policiji, smjene ne ulijevaju povjerenje.

Pročitajte i ovo Nikola Grmoja, saborski zastupnik (Most) ODGOVOR NA PROZIVKE Grmoja komentirao smjenu ministra Filipovića i ulogu Mosta u aferi, a ima i poruku za premijera: "Plenkoviću, dolazimo po tebe" Peđa Grbin, predsjednik SDP-a nova afera Stižu reakcije na smjenu ministra Filipovića: "Duže je bio na semaforu nego u Vladi"

'Ovakve su smjene i rošade u policiji još neuspjeli eksperimenti', dodao je Ostojić te napomenuo kako od 11 mjeseca prošle godine odsjek kriminalističke policije nema šefa.

>> Pretučen Josip Galinec, smjena na čelu PU zagrebačke

'Zato mi je zapravo jasno zašto se slučajevi Miljuš, Rađenović, Ritz i ostali sve do jučerašnjeg premlaćivanja Josipa Galinca, ne rješavaju', istaknuo je Ostojić.

U SDP-u osim smjene ministra traže i hitnu saborsku raspravu o stanju sigurnosti u zemlji koja postoji na dnevnom redu, ali se stalno pomiče prema kraju sjednice.  

'Žao nam je što je još jedan čovjek morao biti brutalno premlaćen pa da Sanader i njegov nesposobni ministar reagiraju', kazao je Dragovan na konferenciji za novinare u Saboru.

Podsjetio je da su SDP-ovci još jučer, tijekom aktualnog prijepodneva, ministra Rončevića upozorili na osjećaj nesigurnosti građana, na što je Rončević odgovorio pozivajući se na statističke podatke o padu ukupnog broja kaznenih djela.

'Igrajući se statistike, Rončević se igra sa životima građana', kazao je Dragovan, kojemu jučer provedene kadrovske promjene u policiji ne ulijevaju povjerenje.

'HDZ je pokazao da nema političke volje za obračun s organiziranim kriminalom, a Sanaderu je više stalo do nesposobnog ministra, nego do sigurnosti građana', rekao je Dragovan.

Dodao je kako se nada da ne mora još netko stradati da bi, kako je rekao, premijer Ivo Sanader 'smijenio nesposobnog ministra'.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene