Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Da ili ne?

ULTIMATUM PRAVAŠA 'Imate 48 sati za odluku o nastavku suradnje'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Prijevremeni parlamentarni izbori sve su bliže i dok je lijevi blok već potpisao sporazum i dogovorio suradnju, stranke desnice još uvijek premišljaju s kim će na izbore.

HSS je već izašao iz Domoljubne koalicije te se priklonio Narodnoj koaliciji,  a čini se kako bi isto mogle učiniti i druge stranke desnog bloka ukoliko Hrvatska demokratska stranka uskoro ne odluči s kojim će partnerima izaći na predstojeće prijevremene parlamentarne izbore.

Pročitajte i ovo Gordan Jandroković Za Dnevnik Nove TV Jandroković o uvjetima DP-a: "Tražit ćemo kreativna rješenja. Raskol u Mostu? Nisam iznenađen, puno je tu ega u malo prostora" Andrej Plenković na TikToku Ležerno izdanje Plenković obraćanje na TikToku završio posebnim pozdravom, znate li što znači?

Kako piše Novi list, od trenutka odlaska Tomislava Karamarka s mjesta predsjednika HDZ-a u toj su stranci neslužbeno tvrdili da na sljedeće izbore sigurno neće izaći s Hrastom, te da je suradnja s HSP AS-om upitna zbog vodećeg dvojca, predsjednika Ivana Tepeša i glavnog tajnika Pere Ćorića, koji bi mogli biti preradikalni ako HDZ želi pokupiti više glasova na političkom centru.

Iz stranke HSP AS kažu kako su i prije potvrde Andreja Plenkovića za predsjednika Hrvatske demokratske zajednice, započeli s razgovorima o budućoj suradnji, no za sada nisu ništa konkretno dogovorili, kazao je Pero Ćorić za Novi list.

'Bez nas HDZ sigurno ne može do pobjede na izborima. Vidjet ćemo što nude i odlučit ćemo je li to nama prihvatljivo. HDZ ima 48 sati da se odluči želi li nastaviti suradnju u Domoljubnoj koaliciji ili ne', rekao je Pero Ćorić za Novi list te dodao kako 'HSP AS-u nitko neće postavljati uvjete'.

'HDZ mora uskoro, za dva, tri dana odlučiti hoće li ići dalje s nama, hoće li preuzeti dirigentsku palicu i boriti se za nacionalne interese i pobjedu na izborima kako bi spriječili povratak komunista na vlast ili će se baviti unutarstranačkim ratovima. Ako to ne žele, neka s HSLS-om promiču liberalne i europske vrijednosti, a Domoljubna koalicija nastavlja bez HDZ-a. Ako su spremni na ono što mi tražimo, možemo se dogovoriti u sat vremena', rekao je Ćorić.

Ukoliko HDZ odluči krenuti drugim putem, koji ne uključuje HSP AS, glavni tajnik stranke, Ćorić napominje kako imaju alternativu. Na izbore će tada izaći s Hrvatskom demokršćanskom strankom, BUZ-om i Hrast-om, a razgovore, kako otkriva, vode i s Generalskim zborom, piše Novi list.
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene