Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Smijenjena uprava HEP-a

'Otkud bi mi u HDZ-u znali što se događa u HEP-u'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ministri su zaključili kako kaznena prijava ne znači krivnju, ali je 'treba shvatiti ozbiljno'.

Nakon prijedloga Vlade Nadzornom odboru HEP-a da opozove predsjednika Uprave Ivana Mravka, ministar poljoprivrede Petar Čobanković novinarima je nakon vladine sjednice izjavio kako nije štitio Mravka koji je, kako je rekao, smijenjen 'zbog kaznene prijave', a ministar prometa Božidar Kalmeta ustvrdio je kako kaznena prijava ne znači odmah i krivnju, 'ali je treba shvatiti ozbiljno'.

Pročitajte i ovo Paula Klaić Saulačić - 1 Poginula tri radnika Barbarićeva amnezija na suđenju, odvjetnici upozoravaju: "Kao da je svjedočio portir HEP-a, a ne direktor jedne od najmoćnijih tvrtki u državi" Račun Stiglo i pojašnjenje Zašto jedan račun dolazi kasnije od ostalih? "To traje duže vrijeme. Ne znam u čemu je problem"

Vlada je sa zatvorenog dijela sjednice uputila Nadzornom odboru HEP-a prijedlog da se opozove predsjednik Uprave Ivan Mravak i članovi Uprave Željko Kljaković Gašpić, Darko Dvornik, Željko Tomšić, Nikola Rukavina i Stjepan Tvrdinić, te da se za novog predsjednika Uprave imenuje Leo Begović, državni tajnik u Ministarstvu gospodarstva.

Čobanković je novinarima izjavio kako ne vjeruje u Mravkovu krivnju, te dodao da je Mravak smijenjen 'zbog principijelnih razloga', odnosno zbog kaznene prijave. Upitan je li štitio Mravka kao dijela slavonskog lobija, Čobanković je odgovorio kako ga nije štitio.'Nisam ga ja štitio, ja sam iz Iloka, a on je iz Vukovara', rekao je Čobanković.

>> Smijenjena uprava HEP-a, na čelu Polančecov čovjek

Ministar Kalmeta izjavio je da kaznena prijava ne znači i da je Mravak kriv. 'Čujte, kaznena prijava ne znači da je kriv, ali je treba shvatiti ozbiljno i zato je odluka o smjeni u redu', rekao je Kalmeta. Upitan je li HDZ imao saznanja o događajima u HEP-u, ministar je odgovorio da HDZ o tome nije imao saznanja. 'Odakle bi mi to znali', rekao je Kalmeta. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene