Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Grbin oštro po Ustavnom sudu: "Šeparović misli da vlast pripada njemu. Popišali su se na sve nas"

Video: George W. Bush stigao u Zagreb!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik SAD-a George W. Bush sletio je u Zračnu luku Zagreb u 14.54 sati, u pratnji svoje supruge Laure. Bush je stigao u dvodnevni posjet Hrvatskoj tijekom kojeg će se danas sastati sa predsjednikom Stjepanom Mesićem, a sutra i s premijerom Ivom Sanaderom. Bush je već stigao u hotel Westin.

Predsjednik vodeće sile svijeta, nakon jednosatnog sastanka, na kojem će teme biti budućnost novih članica NATO-a, hrvatsko-američki odnosi te stanje u regiji, ostat će u Predsjedničkim dvorima na svečanoj večeri. Doznajemo da su na meniju morski specijaliteti.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Rušenje 'blizanaca' SAD se sjeća: Amerikanci obilježavaju 11. obljetnicu napada koji je promijenio svijet Slika nije dostupna Stav nobelovca Nadbiskup Tutu: Blairu i Bushu treba suditi za Irak

>>Banja Luka: uhićena osoba-prijetnja Bushu

>> Ništa od spuštenih roleta: 'Nije stvar u tome već u zatvorenim prozorima'

>> Amnesty International Hrvatske poziva građane na miran i dostojanstven prosvjed protiv Busha

>> Air Force One: Zrakoplov koji nikada ne kasni i ne gubi prtljagu

>> Sve spremno za Busha: Čekaju ga uglednici, prosvjednici i ceste 'očišćene' paukovima

>> George Bush, 'kralj gafova' 

>>
Busha u Hrvatskoj čuva 3200 tajnih agenata 

Večeri će nazočiti i drugi hrvatski uglednici poput Nadana Vidoševića, Slavka Goldsteina, Ognjena Krausa, Željka Čovića, Đure Gavrilovića, Gibonnija, Bojane Gregorić, Blanke Vlašić, Line Červara, Sanje Jovanović itd.

Sutra u prijepodnevnim satima Bush će održati govor na Markovom trgu, gdje će se i sastati s premijerom Sanaderom.

Američki predsjednik George W. Bush stigao je u petak poslijepodne u zagrebački hotel Westin, u kojem će odsjesti tijekom dvodnevnog službenog posjeta Hrvatskoj.

Iako je zbog dolaska visokog gosta uvedena posebna regulacija prometa, većih gužvi, od kojih se strahovalo, nije bilo, vjerojatno i zbog discipliniranosti građana, koji su se očito odazvali na apele i upozorenja.

Ulice u centru grada, oko hotela Westin, su puste.  

Bush stigao u zagrebački hotel Westin

Bush je u Zagreb doputovao iz Bukurešta gdje je sudjelovao na summitu NATO-a na kojem je Hrvatska, uz Albaniju, dobila poziv za članstvo.

Nakon kraćeg odmora u hotelu američki predsjednik otputit će se oko 18 sati u Ured predsjednika gdje će se susresti s predsjednikom države Stjepanom Mesićem, predsjednikom Sabora Lukom Bebićem i premijerom Ivom Sanaderom, a u subotu će se obratiti hrvatskim građanima.

Povodom posjeta američkog predsjednika, područje oko hotela Westin, kao i zagrebačka zračna luka i prometnice kojima se ova dva dana kreće predsjednička kolona, nalaze se pod iznimnim mjerama osiguranja.

Busha su u zračnoj luci dočekali ministar vanjskih poslova i europskih integracija Gordan Jandroković, savjetnik predsjednika za vanjsku politiku Tomislav Jakić, savjetnik predsjednika za nacionalnu sigurnost Saša Perković, državna tajnica za politička pitanja u MVPEI-u Bianca Matković, šefica Protokola predsjednika Republike Andrea Javor i šef Diplomatskog protokola MVPEI-a Miro Kovač, kao i američki veleposlanik u Zagrebu Robert Bradtke. 
 
U američkom izaslanstvu nalazi se i državna tajnica Condoleezza Rice.

ZET: prekinut promet dijelom Savske, tramvaji voze obilazno

Zbog dolaska predsjednika SAD-a Georgea W. Busha u Zagreb, u 14 sati je prekinut promet Savskom cestom, na dijelu od Vodnikove do Rooseveltova trga, a ponovno bi trebao biti uspostavljen nakon odlaska američkog predsjednika, priopćeno je iz ZET-a.

Zbog zabrane prometa došlo je do izmjena na tramvajskim linijama 12, 13, 14 i 17 koje zaobilaze područje posebne prometne regulacije i nastavljaju uobičajenim trasama.

Tramvaji linije 12 voze s Ljubljanice, Ozaljskom, Tratinskom, Savskom, Vodnikovom, Mihanovićevom, preko Trga kralja Tomislava, Draškovićevom, Vlaškom te preko Kvaternikova trga do Dubrave.

Linija 13 sa Žitnjaka vozi Ulicom grada Vukovara, Savskom, Vodnikovom, Mihanovićevom, Trgom kralja Tomislava, Draškovićevom, Trgom žrtava fašizma te Šubićevom do Kvaternikova trga.

Trasa linije 14 je Mihaljevac, Trg bana Josipa Jelačića, Ilica, Republike Austrije, Jukićeva, Savska, Avenija Dubrovnik, Zapruđe.

Tramvaji linije 17 voze od Prečkog Horvaćanskom, Savskom, Jukićevom, Republike Austrije, Ilicom, Trgom bana Josipa Jelačića, Trgom žrtava fašizma te prema Borongaju.

Autobusna linija 118 (Trg Mažuranića - Voltino) je skraćena i autobusi voze na relaciji Magazinska - Voltino prema uobičajenom voznom redu.

U ZET-u navode da u nastavku poslijepodneva očekuju privremeni prekid prometa na linijama čije se trase podudaraju ili sijeku pravac kojim će prolaziti predsjednik Sjedinjenih Američkih Država George W. Bush.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene