Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Lice s tjeralice

FOTO: Sanader na službenoj tjeralici MUP-a

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
MUP je objavio tjeralicu za bivšim premijerom Ivom Sanaderom na svojim službenim stranicama.

Pored slike bivšeg premijera stoji kako ga se traži za počinjeno kazneno djelo 'Udruživanja i počinjenja kaznenog djela i zloporaba položaja i ovlasti'.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Hrvatska još ne može raspisati tjeralicu za Radićem Slika nije dostupna Sanader najavio međunarodnu tjeralicu za Miroslavom Radićem

Ministar policije Tomislav Karamarko jutros nam je rekao kako se intenzivno radi na utvrđivanju trenutnog mjesta boravka bivšeg premijera. 'Hrvatska policija ima intenzivnu suradnju s njemačkom, talijanskom, austrijskom i slovenskom policijom, kako bi se utvrdilo gdje se Sanader nalazi', izjavio je.

Raspisivanje tjeralice naložio je sinoć USKOK nakon što je sudac istrage zagrebačkog Županijskog suda Krešimir Devčić na posebnom ročištu Sanaderu odredio jednomjesečni istražni zatvor zbog bijega i opasnosti od utjecaja na svjedoke.

>> Policija i USKOK u pretresu Sanaderove kuće

>> EKSKLUZIVNO: Sanader mora tražiti novog odvjetnika

U tjeralici se navodi da je Ivo Sanader rođen 8. lipnja 1953. u Splitu, da ima hrvatsko državljanstvo te da govori tri strana jezika (engleski, njemački, talijanski). Do 9,20 sati tjeralica nije bila objavljena na web stranici Interpola.

Zagrebački odvjetnik Mate Matić, kojemu je sinoć Sanader poslao SMS poruku da će se u Hrvatsku vratiti za 3 do 4 dana, ali je USKOK Matiću zabranio zastupanje Sanadera, zbog sukoba interesa pa će bivši premijer morati potražiti drugog odvjetnika. (B.V./Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene