Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Edukacija učenika i nastavnika

Ekipa stručnjaka za krizna stanja u školi u Vinkovcima

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Stručnjaci za krizna stanja Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa počeli su pružati psihološku pomoć učenicima i nastavnicima Poljoprivredno-šumarske škole iz Vinkovaca, nakon što je u petak od ozljeda zadobivenih u napadu skupine učenike te škole, koju je i sam pohađao, umro 16-godišnji učenik Josip Klasnić.

Po riječima ravnatelja škole Marinka Džakule, ekipa u kojoj su četiri stručnjaka za krizna stanja izradila je plan rada s učenicima i nastavnicima, koje će educirati o tome kako postupiti u sličnim situacijama ako ih bude.

Pročitajte i ovo Ilustracija Tragedija na cesti Očevid trajao cijelu noć: U sudaru kod Vinkovaca poginula 36-godišnja vozačica Kamion se zabio u kuću kod Vinkovaca zabio se u kuću FOTO Šokantno svjedočanstvo: "Zatresla se kuća, žena vrišti i plače, pao je krov na dijete"

Predviđen je grupni i pojedinačni rad s učenicima, posebice iz 2a razreda, koji je pohađao Josip Klasnić, te s učenicima razreda koji pohađaju učenici koji su ga napali. 

>> Istraga zbog smrti vinkovačkog učenika

>> Psihološka pomoć stiže u školu tinejdžera koji je ubijen u tučnjavi

>> Stotine ljudi ispratilo Josipa Klasnića

>> Zbog smrti 16-godišnjaka, na obavijesnom razgovoru 20-ak maloljetnika

'I tim je učenicima potrebna pomoć jer je proteklih dana, kako smo primijetili, došlo do određenoga generaliziranja krivnje i na one koji nisu sudjelovali u tučnjavi, ali su s počiniteljima išli u razred', rekao je novinarima ravnatelj Džakula, dodajući kako se stanje u školi polako normalizira, čemu će, kako se nada, pomoći i stručnjaci za krizna stanja.

Šesnaestogodišnjega Josipa Klasnića iz Andriješevaca 23. listopada napala je u parku Lenijama skupina učenika Poljoprivredno-šumarske škole u Vinkovcima, koju je Klasnić i sam pohađao. 

Od posljedica napada Josip Klasnić umro je u petak u osječkoj Kliničkoj bolnici, u koju je prevezen nakon što mu je noć prije pozlilo. Policijskom istragom utvrđeno je da su ga napala jedanestorica kolega, učenika prvih, drugih i trećih razreda Poljoprivredno-šumarske škole u dobi od 15, 16 i 17 godina.

Zbog napada na Josipa Klasnića, odlukom suca za mladež vukovarskoga Općinskog suda Davorina Smičića, jedanaestorica osumnjičenih učenika od utorka su u jednomjesečnom pritvoru u Osijeku.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene