Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Učenici pretukli Josipa Klasnića

Istraga zbog smrti vinkovačkog učenika

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Općinsko državno odvjetništvo u Vukovaru podnijelo je sucu za mladež Općinskoga suda u Vukovaru zahtjev za pokretanje istrage protiv 11 maloljetnika, učenika Poljoprivredno-šumarske škole iz Vinkovaca koji su sudjelovali u napadu na školskog kolegu Josipa Klasnića koji je od ozlijeda umro u petak u osječkoj Kliničkoj bolnici.

U priopćenju tog suda, objavljenom na internetskim stranicama Državnog odvjetništva Republike Hrvatske, navodi se kako je vukovarsko Općinsko državno odvjetništvo sucu za mladež Općinskoga suda u Vukovaru podnijelo zahtjev za pokretanje pripremnog postupka prema 11 maloljetnika zbog osnovane sumnje da su počinili kažnjivo djelo teške ozljede sa smrtnom posljedicom. 

Pročitajte i ovo Srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić napadnuta hrvatska filmska ekipa Hrvatska je poslala prosvjednu notu zbog napada na Hrvate u Srbiji Policija u Srbiji, ilustracija Pretukli Hrvate u Pančevu Hrvatska uputila prosvjednu notu Srbiji: "Najoštrije osuđujemo napad, bio je nacionalno i etnički motiviran"

>> VIDEO: Privedeno 11 maloljetnika

>> Tinejdžer pretučen zbog osvete?

>> Zbog smrti 16-godišnjaka, na obavijesnom razgovoru 20-ak maloljetnika

U priopćenju se također navodi kako je prema zakonskim odredbama Zakona o sudovima za mladež postupak prema maloljetnicima tajan.

Šesnaestogodišnjega Josipa Klasnića iz Andriješevaca napala je 23. listopada u parku Lenijama skupina učenika Poljoprivredno-šumarske škole u Vinkovcima koju je i Klasnić pohađao.

Nakon napada, učenik je nastavio pohađati nastavu, a o napadu nije rekao ništa ni roditeljima. Nakon što mu je u noći sa srijede na četvrtak pozlilo, u četvrtak je rano ujutro primljen u vinkovačku Opću bolnicu, odakle je hitno prevezen u osječki Klinički centar, gdje je u petak umro.

Pokopan je danas na mjesnome groblju u Andiješevcima. 

>> Stotine ljudi ispratilo Josipa Klasnića

Zbog napada na Josipa Klasnića, u Županijski sud u Vukovaru u nedjelju je privedeno 11 maloljetnika od kojih su šestorica odlukom istražnoga suca puštena kući, a petorici je određen 48-satni pritvor koji istječe večeras.

Riječ je o maloljetnicima u dobi od 15, 16 i 17 godina koji su privedeni i saslušani u pratnji roditelja te odvjetnika. Među zadržanim u 48-satnom pritvoru dvojica su u dobi od 15 godina, a trojica u dobi od 17 godina.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene