Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Česte nesreće

Dnevnik Nove TV doznao zašto je područje na kojem se dogodila stravična tragedija - opasno: "To na tijelo ima efekt kao da je pod utjecajem alkohola"

Nakon još jedne stravične nesreće na dubrovačkom području reporterka Dnevnika Nove TV Paula Klaić Saulačić saznala je zašto je to područje posebno opasno.

Albanska državljanka koja je nepropisnim pretjecanjem skrivila stravičnu prometnu nesreću u Ratcu u kojoj su poginuli brat i sestra, puštena je iz bolnice pa uhićena.

Načelnik postaje prometne policije Dubrovnik Andrija Margeta za Dnevnik Nove TV je poručio:

"Osumnjičena je dovedena u postaju prometne policije. Trenutno se radi ispitivanje nakon čega će ista biti predana pritvorskom nadzorniku", rekao je i dodao da bi se albanska državljanka sutra trebala pojaviti pred sucem koji će odlučiti o istražnom zatvoru.

Privedena Albanka - 3 Andrija Margeta, načelnik Postaje prometne policije Dubrovnik Foto: DNEVNIK.hr

Tragična nesreća još jednom je otvorila pitanje sigurnosti prometa na jugu gdje su ceste u ljetnim mjesecima pod velikim pritiskom.

Novinarka Dnevnika Nove TV Paula Klaić Saulačić saznala je zašto je dubrovačko područje posebno opasno.

Pročitajte i ovo Rafael Krešić i Dina Čevid "Bit će teško dokazati optužbe" Odvjetnik upozorio na probleme u slučaju Matanić: Otkrio sljedeće poteze policije i tko može podnijeti kaznenu prijavu

Autocesta staje u Pločama, a jedina brza cesta u najjužnijoj županiji je ona oko Pelješkog mosta. Sve ostalo ostaje na Jadranskoj magistrali kojom na godinu prođe 2 milijuna vozila u tranzitu i to uglavnom u nekoliko ljetnih mjeseci.

Pročitajte i ovo Vladimir Šeks Stabilno je Vladimir Šeks operiran, DNEVNIK.hr doznaje detalje

"Došli smo autobusom iz Međugorja. Putem smo naišli na situaciju s vozilom koje je pretjecalo drugo vozilo, jako brzo", poručili su Gustavo i Ana iz Kolumbije.

Tijekom prošle godine dogodilo se 758 prometnih nesreća, a smrtno je stradalo 8 osoba. Najteža je bila ona u kolovozu u blizini Orašca kada je 33-godišnji albanski državljanin prešao u suprotnu traku i udario u vozilo. Tada je poginulo dijete, a 6 osoba je ozlijeđeno.

Pročitajte i ovo Iva Grujić U 62. godini Umrla dramska pedagoginja i profesorica Iva Grujić

Prometni stručnjak Ivica Banović rekao je kako su kod ovakvih nesreća brzina i umor najveći problemi.

"Kada netko vozi tako dugo, to na tijelo ima isti efekt kao da je pod utjecajem alkohola jedan, jedan i pol promil", zaključio je.

Banović ističe kako je nakon gradnje Pelješkog mosta Dubrovnik postao dostupniji, a broj vozila na prometnicama se još povećao.

Pročitajte i ovo Predsjednik HDZ-a Andrej Plenković "Potpuno se pogubio" Plenković o ostavci Zorana Milanovića: "Butković se sjajno poigrava s kršiteljem Ustava"

"Ti brojevi stalno rastu, a mi smo i dalje na cesti koja je stara 60 godina. Imamo situaciju da na običnoj, jadnoj gradskoj cesti prosječni ljetni dnevni promet oko 25 tisuća vozila", nadodao je Banović.

Autocestu i brzu cestu dubrovačko područje još čeka. Naime, projekti su u izradi, no do izgradnje će proći još puno godina tako da ćemo i ovoga ljeta na jugu gledati kilometarske kolone prema granici s Crnom Gorom.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.


Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene