Obavijesti Video Pretražite Navigacija
sudarila se četiri vozila

Dijete izgubilo život, šestero teško ozlijeđenih kod Dubrovnika: "Umor, neprilagođena brzina, nepropisno zaobilaženje - imaju svoju cijenu"

Aktualno Galerija Nesreća kod Orašca - 3 Nesreća kod Orašca - 3 Foto: DNEVNIK.hr Nesreća kod Orašca - 2 Nesreća kod Orašca - 2 Foto: DNEVNIK.hr Nesreća kod Orašca - 1 Nesreća kod Orašca - 1 Foto: DNEVNIK.hr Paula Klaić Saulačić, novinarka Nove TV Paula Klaić Saulačić, novinarka Nove TV Foto: DNEVNIK.hr +2 Teške nesreće na cestama Galerija 1/7 >>
U teškoj nesreći koja se noćas dogodila kod Dubrovnika sudjelovala su četiri vozila, a poginulo je dijete. Šest osoba je teško ozlijeđeno.

Dijete je poginulo, a šestero je teško ozlijeđeno u teškoj prometnoj nesreći koja se noćas dogodila  između Trstenoga i Orašca kod Dubrovnika oko 3 sata. 

Kako nam je potvrđeno u PU dubrovačko-neretvanskoj, u nesreći je sudjelovalo više vozila, a radi se o stranim državljanima. 

"Svi imaju teške tjelesne ozlijede. Jedna osoba nalazi se u jedinici intezivnog liječenja s teškim ozlijedama trbuha, svi su sada stabilno i izvan životne opasnosti", rekao je dežurni kirurg OB Dubrovnik Ivica Stojanović za Dnevnik Nove TV.

Kirurg je dodao da se radi o prijelomima kostiju, ozljedama slezene, a jedna osoba se nalazi u operacijskoj sali zbog ozljede potkoljenice.

Policija je objavila i detalje ovog tragičnog događaja, a prenosimo ga u cijelosti:  

"Prometna nesreća dogodila se nešto prije 3 sata, kada je 33-godišnji državljanin Albanije, upravljajući osobnim vozilom talijanskih nacionalnih oznaka, krećući se u smjeru Dubrovnika, prešao na suprotnu kolničku traku i udario u osobno vozilo njemačkih registarskih oznaka kojim je iz suprotnog smjera upravljao 20-godišnji državljanin Njemačke, te je dalje u nekontroliranom kretanju udario u osobno vozilo slovenskih nacionalnih oznaka koje se kretalo iza vozila njemačkih registarskih oznaka i kojim je upravljao 50-godišnji državljanin Kosova.

Pročitajte i ovo Ilustracija magnituda 5,0 Jak potres pogodio Grčku: Izdano upozorenje, muškarac ostao bez noge

Pročitajte i ovo Nizama Hećimović stavičan zločin Teta ubijene Nizame otkrila je što je prethodilo strašnom pokolju: "Kod mene se skrivala s djetetom, a onda je došao na vrata..."

Nakon udara, vozilo njemačkih nacionalnih oznaka udara u drugo vozilo, također njemačkih nacionalnih oznaka, koje se kretalo suprotnim kolničkim trakom u pravcu Dubrovnika, a kojim je upravljao državljanin Kosova u dobi od 29 godina.

Paula Klaić Saulačić, novinarka Nove TV Nesreća kod Orašca - 2 (Foto: DNEVNIK.hr)

Vozači sva četiri osobna vozila koja su sudjelovala u ovoj prometnoj nesreći su alkotestirani i testovi su negativni.

Na mjestu događaja smrtno je stradalo maloljetno dijete, putnik osobnog vozila koje je skrivilo prometnu nesreću, a troje putnika iz istog vozila zadobilo je teške tjelesne ozljede, svi državljani Albanije.

Osim njih, teške tjelesne ozljede zadobio je vozač osobnog vozila slovenskih nacionalnih oznaka i dvoje putnika koji su se nalazili s njim u vozilu, od kojih je jedno maloljetno dijete, svi državljani Kosova.

Paula Klaić Saulačić, novinarka Nove TV Nesreća kod Orašca - 1 (Foto: DNEVNIK.hr)

Tijelo preminulog maloljetnog djeteta prevezeno je na Odjel patologije dubrovačke bolnice gdje će se utvrditi točan uzrok smrti, a ozlijeđeni su prevezeni u dubrovačku bolnicu gdje su zadržani na daljem liječenju. Promet na ovom dijelu Jadranske magistrale bio je u cijelosti zatvoren, a u potpunosti je normaliziran u 6:40."

Uživo ispred bolnice

Reporterka Paula Klaić Saulačić javila se uživo ispred dubrovačke bolnice u Dnevniku Nove TV s najnovijim informacija.

"Dežurni kirurg rekao mi je da je stanje nepromijenjeno kao i ranije. Imaju teške tjelesne ozljede, ali su zasad izvan životne opasnosti.

Stanje na prometnicama na jugu Hrvatske i ove sezone u nekim danima i trenucima zna biti kaotično.

Umor, neprilagođena brzina, nepropisno zaobilaženje - imaju svoju cijenu", izvijestila je reproterka.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.
 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene