Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Petrov zadovoljan

MOST predstavio svoje ministre: 'Znam da je 2 i pol mjeseca bilo predugo, ali...'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Božo Petrov danas je prestavio svoje kandidate za ministre.

Na konferenciji za medije u središnjici Mosta u zagrebačkoj Smičiklasovoj ulici Božo Petrov predstavio je ministre odabrane iz svojih redova. 'Izuzetna mi je čast da vidim ljude koji su danas predloženi kandidati ispred Mosta nezavisnih lista. Ne mogu ne izreći oduševljenje svime što se događalo da bismo došli do ovih rezultata - Znam da je dva i pol mjeseca bilo predugo, ali kad se vidi učinak, kad se vidi da smo ostali pri onome što smo od početka zagovarali, onda moramo biti zadovoljni', rekao je Božo Petrov.

Pročitajte i ovo Raskol u Mostu - 4 analiza raskola Kako se slomio Most? "Nije kriva samo lista, problemi se vuku iz kampanje" Marin Miletić i Marija Selak Raspudić Anketa Dnevnika Nove TV Na čijoj ste strani po pitanju raskola u Mostu? Pogledajte kako ste glasali

Čelnik MOST-a u potpunosti je siguran u uspjeh svojih ljudi. 'Ja znam da će ove ljude čekati mnogo toga, da se njih polažu očekivanja, ali ne vjerujem da će slijediti bilo što osim uspjeha', rekao je Petrov.

Vlahu Orepića, predloženog ministra unutarnjih poslova, Petrov je predstavio kao osobu koja je bila kapetan u ratnoj mornarici i koja se istakla, kako u vojnom stažu, tako i kroz 'malih ljudi, koji često budu ugroženi načinom na koji se do sada vodila politika'. Sve što je na predstavljanju javnosti Orepić rekao jest - 'U meni je prepoznata odlučnost zaštite javnog dobra'.

Slavena Dobrovića, Petrov je predstavio kao stručnjaka koji je kompletno svoje znanje uložio u zaštitu okoliša. 'Pred nama su važni zadaci, savjesno i dobro ćemo obavljati svoj posao. Unaprijedit ćemo sustav, stvarati jasne kratkoročne i dugoročne ciljeve, trebamo suradnju i podršku javnosti u stvarima koje ćemo voditi otvoreno', rekao je Dobrović.

Davor Romić, kandidat za ministra poljoprivrede, od strane čelnika MOST-a predstavljen je kao čovjek kojeg akademska zajednica dobro poznaje u resoru poljoprivrede. 'Radit ćemo na rješavanju gorućih problema koji su se pojavili u hrvatskoj poljoprivredi, bit ću glas onih koji žive za i od poljoprivrede i koji joj žele boljitak', rekao je Romić.

Ante Šprlje je, kaže Božo Petrov, od početka bio uključen u formrianje MOST-ova programa za reformiranje. 'Pravosuđe je teško područje na kojem je potreban predan i stručan rad, nadam se to povjerenje opravdati i da ćemo zajedničkim naporom napraviti da pravosuđe ne bude na naslovnicama novina nego da bude sporedna vijest jer dobro radi svoj posao', rekao je Šprlje.

Dubravka Jurlina Alibegović, ravnateljica Ekonomskog instituta, osoba je koja je, kaže Petrov, u više segmenata pokazivala upravo one stvari za koje se MOST zalagao. 'Moja cijela istraživačka karijera je bila usmjerena na reformu javne uprave, to su sve teme o kojima ću brinuti u okviru Ministarstva uprave. Počašćena sam što sam upravo ja i moja struka i znanje prepoznati kao dobar temelj da se naprave odlučni pomaci u državnoj upravi. Treba napraviti i to da svi zaposlenici budu motivirani, dobro plaćeni, da mogu efikasno obavljati svoj posao', rekla je Jurlina Alibegović.

Tomislava Panenića je Petrov predstavio kao osobu koja se pokazala najuspješnijom na projektima u regionalnim fondovima. 'Nadam se da ćemo uspješno surađivati i da ćemo pomoći i drugim resorima i da ćemo biti potpora naporima da gospodarstvo Hrvatske postane probitačno i konkurentno', rekao je Panenić.

Konferenciju za medije vezano za sastav nove vlade održao je mandatar Tihomir Orešković, a javnosti se u popodnevnim satima obratiii Tomislav Karamarko.

Ministri i program nove vlade u petak će biti predstavljeni u Saboru.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene