Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Diplomirani pravnik

Ante Šprlje je ponovno ministar pravosuđa

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ante Šprlje ponovno je izabran za ministra pravosuđa.

Mostovac Ante Šprlje dobio je povjerenje i mandatara Andreja Plenkovića za mjesto ministra pravosuđa.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Čelnik međimurskog HDZ-a Darko Horvat je novi ministar poduzetništva i obrta Slika nije dostupna Župan na mjestu ministra Tko je Tomislav Tolušić - novi ministar poljoprivrede

Ante Šprlje bio je izabran za ministra pravosuđa i u timu bivšeg premijera Tihomira Oreškovića.

Ood 2012. godine obnašao je dužnost suca Općinskog suda u Metkoviću i Općinskog suda u Dubrovniku, a tijekom 2015. godine bio je Zamjenik predsjednice Općinskog suda u Metkoviću.

Prije toga na istom je sudu bio sudski savjetnik te vježbenik. Pravosudni ispit položio je 2007., a zvanje diplomiranog pravnika stekao je 2002.

Ante Šprlje sudjelovao je na velikom broju domaćih i međunarodnih seminara, radionica i konferencija s područja prava, ljudskih prava, zaštite okoliša, prekogranične suradnje, odnosa sa javnošću i edukacije mladih.

Bio je i direktor Maratona lađa na Neretvi. Član je Udruge sudaca Republike Hrvatske, bio je predsjednik vijeća Službeničkog suda u Dubrovačko-neretvanskoj županiji, a na pravnom portalu Legalis moderator za kazneno i prekršajno pravo te urednik za propise.

U obraćanju u MOST-u, Božo Petrov ga je predstavio kao osobu koja je od početka bila uključena u formrianje MOST-ova programa za reformiranje.

'Pravosuđe je teško područje na kojem je potreban predan i stručan rad, nadam se to povjerenje opravdati i da ćemo zajedničkim naporom napraviti da pravosuđe ne bude na naslovnicama novina nego da bude sporedna vijest jer dobro radi svoj posao', rekao je Šprlje na predstavljanju javnosti u središnjici MOST-a.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene