Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Gost Dnevnika Nove TV

Bivši predsjednik Uprave Zvečeva otkrio koja su rješenja za spas te tvrtke od propasti

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Marin Pucar, predsjednik uprave Podravke i Nadzornog odbora Belupa gostovao je u Dnevniku Nove TV gdje je komentirao krizu u Agrokoru i otvaranje nove tvornice Belupa.

Što konkretno znači ova investicija za domaće gospodarstvo, za izvoz, ali i za Podravku kao stratešku kompaniju?

Pročitajte i ovo Ivan Turudić Vrući krumpir DORH je ponovno sklon skupim stranim vještacima. Dnevnik Nove TV doznao sve o ponudi hrvatskih stručnjaka Marin Pucar U 50. godini Nakon teške bolesti preminuo Marin Pucar, prvi čovjek Podravke

Ovo je veliki trenutak za Podravku, Belupo, ali i cijelo hrvatsko gospodarstvo. 530 milijuna je velika investicija, a 70 posto te investicije ostaje u Hrvatskoj. Jedna moderna tvornica s novom generacijom lijekova kojima će se osvajati nova tržišta.

Koja su vam tržišta trenutačno najvažnija i na koji postotak izvoza računate?

Uz hrvatsko tržište, moramo napomenuti da naša farmaceutska divizija ima proizvodne pogone i u BiH. Izvozimo na 16 europskih tržišta. Strateški interes Podravke je pozicionirati se u istočnoj Europi. Danas imamo preko 20 milijuna eura izvoza na rusko tržište.

Kako vidite rasplet situacije s Agrokorom, i kakav je status Podravke unutar te priče?

Podravka ima zamrznuta potraživanja, ali nije njima ugrožena. Podravkin interes je sačuvati maloprodajni lanac u Hrvatskoj i regiji

Na koji način održavate likvidnost Podravke s obzirom na moratorij oko dugovanja prema Agrokoru?

Podravka je nisko zadužena kompanija što nam omogućujemo da održavamo likvidnost. Zamrznuta potraživanja u Agrokoru ne predstavljaju nam probleme u poslovanju.

Vjerujete li da je moguće unutar 15 mjeseci kroz sve aktivnosti Povjerenika stabilizirati poslovanje?

To je u interesu cijelog gospodarstva i industrije. Bio bih sretan kad bi se veći dio restrukturiranja odvio u tom roku.

Danas je održan i prvi sastanak Vladina savjetodavnog Vijeća koje nadzire rad Povjerenika Ramljaka. Što očekujete od rada tog tijela s obzirom na to da je država i najveći pojedinačni dioničar Podravke?

Ne bih spajao vlasništvo s vijećem. Obzirom da su u vijeću HGK i HUP, mislim da će oni biti glavni glasnogovornici ukupnog hrvatskog gospodarstva i prehrambene industrije kad je riječ o rješavanju krize u Agrokoru.

Tvrtka Zvečevo proživljava teške trenutke, vi ste bili tamo na jednoj od čelnih pozicija? Imate li ideju što je razlog ovako teške situacije, i kakva bi mogla biti moguća rješenja?

Procesi konsolidacije hrvatske prehrambene industrije se moraju ubrzati. U tom procesu mora sudjelovati i Zvečevo koje mora pronaći strateškog partnera i restrukturirati se i vlasnički i financijski kako bi se sačuvala radna mjesta u Požegi i Slavoniji.

 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene