U Koprivnici je otvorena nova tvornica Belupa. Vrijedna je više od 500 milijuna kuna, a u njoj će posao naći 200-tinjak radnika.


Riječ je o jednoj od najmodernijih farmaceutskih tvornica u regiji, čije će rad osigurati rast proizvodnje od 150 posto. Tvornicu je otvorio premijer Andrej Plenković u pratnji ministrice gospodarstva Martine Dalić i ministra zdravlja Milana Kujundžića.

Vezani članci Andrej Plenković VIDEO Premijer Plenković o reformama u zdravstvu i je li zadovoljan radom ministra Beroša: "O, što ste vi sad svi počeli propitkivati" Andrej Plenković i Zoran Milanović Milanović odgovorio Plenkoviću: "Nadam se da mu je dobro"

"Mislim da je to pravi put za razvoj sjevera Hrvatske, za razvoj grada Koprivnice, za razvoj svih vas koji zarađujete za svoj život pridonoseći ovoj kompaniji i pridonoseći boljitku vašega kraja i vaših obitelji", rekao je Plenković.

"Naglasio bih kako je na realizaciji ove vrijedne investicije među izvođačima građevinskih radova i opreme angažirano više od 90 posto hrvatskih tvrtki. Čime potvrđujemo da kao partner pružamo podršku domaćem gospodrstvu", kazao je Marin Pucar, predsjednik Uprave Podravke.