Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Milovanović pobjegao deset minuta prije pretresa

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Policijske snage Republike Srpske pretresle su dva objekta na području Doboja za koje se vjeruje da ih je koristio Željko Milovanović koji je u bijegu, a za kojega su mediji objavili da je dovezao skuter s eksplozivnom napravom koja je usmrtila Ivu Pukanića i Niku Franjića.

Prema neslužbenim informacijama Željko Milovanović je pobjegao policiji nedugo, možda desetak minuta prije nego su upali u jedan objekt kako bi izvršili pretres.

Pročitajte i ovo Ivan Tolj "Mi smo izigrani" General Ivan Tolj: "Ako se nastavi narušavanje položaja Hrvata, morat ćemo vratiti Herceg-Bosnu" Damir Vanđelić Predložio rješenja Damir Vanđelić: "Registar imovine lošiji je no ikad, HDZ i SDP ponašaju se kao pijani bogataši"

Tom prilikom pronađeni motoristička kaciga, nešto novaca, oružje te mobiteli, gps uređaji i slični predmeti.

Službene informacije stigle su nekoliko sati nakon neslužbenih.
 
>>
Policija zna tko je dovezao skuter, traje potraga u Hrvatskoj i BiH

>> 'Hadžić na dan ubojstva bio s Matanićima i Mafalanijem'

Bosanski Srbin Željko Milovanović na popisu je osoba za koje se sumnja da su sudjelovale u ubojstvu Ive Pukanića i Nike Franjića i za njim je u Doboju tragala policija, potvrdio je u voditelj Odjela za posebne istrage pri Posebnom Tužiteljstvu Republike Srpske Darko Ilić.

On je pojasnio kako je u petak na području Doboja pretraženo i nekoliko objekata za koje se sumnja da ih je koristio Milovanović.

Pronađena je i crna kaciga identična onoj korištenoj tijekom likvidacije Pukanića i Franjića u Zagrebu Darko Ilić Potraga za njim pokrenuta je temeljem suradnje s hrvatskom policijom a iz Posebnog tužiteljstva RS potvrdili su kako je Milovanović, poznat i pod nadimcima Gavra odnosno Crveni vjetar, uspio pobjeći pred policijskom potjerom i to tek nešto prije policijske racije.

Tijekom pretrage objekata u kojima je boravio navodno su pronađeni 'predmeti i oprema' koji potvrđuju da je sudjelovao u ubojstvu Pukanića i Franjića.

Ilić je novinarima u Banja Luci kazao kako je pronađena oprema poput ručnih radio-stanica, sustava za navigaciju te za praćenje osoba. Pronađen je i ključni dokaz koji vodi do Milovanovića kao počinitelja koji je skuter s eksplozivom dovezao na parkiralište ispred 'Nacionala'.

'Pronađena je i crna kaciga identična onoj korištenoj tijekom likvidacije Pukanića i Franjića u Zagrebu', kazao je Ilić.

Policija je također pronašla desetak mobilnih telefona, novčanica vrijednosti 500 eura ali i jedan dokument koji potvrđuje da je Milovanović boravio u SAD.

Policija nastavlja tragati za Milovanovićem a ilić je najavio kako će prikupljeni dokazni materijali biti ustupljeni hrvatskom USKOK-u

U tamošnjoj policiji su, inače, zrazili nezadovoljstvo što u medije cure informacije o samome tijeku policijske operacije što značajno otežava vođenje istrage.

Prema medijima u BiH, 43-godišnji Željko Milovanović, koji je trenutačno u bijegu, poznat je po nadimcima 'Gavro', 'Crveni vjetar' i 'Letač'. Rodom je iz Belog Manastira, a ima dvojno državljanstvo Hrvatske i BiH. Bivši je pripadnik tzv. Crvenih beretki, kojeg se tereti za ratni zločin u Slavoniji. Nalazi se na Interpolovoj tjeralici, ali i tjeralici osječkog Županijskog suda zbog ratnog zločina protiv civilnog stanovništva tijekom srpske agresije na Hrvatsku. 

Milovanović je i bivši specijalac Jedinice za specijalne operacije Milorada Ulemeka-Legije.

Mediji pišu da je 2003. u Beogradu sudjelovao u spektakularnoj pljački Delta banke iz koje je tada odneseno 1,5 milijuna dinara. U dva navrata je uspio pobjeći nakon uhićenja, jednom s beogradskog suda, a drugi put iz zatvora u Kuli.

Za njim, osim osječkog suda, zbog ubojstava, pljački, otmice i krađe tragaju sudovi u Beogradu, Novom Sadu i Subotici.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene