Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Decentralizacija Vlade

Bandić u slučaju izborne pobjede najavio dislociranje sedam ministarstava iz Zagreba

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Milan Bandić je na predstavljanju izbornog programa rekao kako decentralizaciju treba započeti decentralizacijom Vlade, što će, u slučaju pobjede na izborima, učiniti tako što će iz Zagreba dislocirati sedam ministarstava.

Premijerski kandidat koalicije "Za premijera", zagrebački gradonačelnik Milan Bandić u četvrtak je u Šibeniku najavio da će, daju li mu birači povjerenje na nedjeljnim izborima, iz Zagreba "dislocirati" čak sedam ministarstava, pri čemu bi u Šibeniku ili Zadru bilo sjedište Ministarstva pomorstva, prometa i infrastrukture.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Oni odlučuju PUT DO SABORSKE VEĆINE Može li HDZ zaobići Most? Slika nije dostupna Potvrda prošlogodišnjeg rezultata Bandić nakon objave nepotpunih rezultata: Želim svima uspjeh, siguran sam da oni i nama isto žele

Bandić je na predstavljanju izbornog programa rekao kako decentralizaciju treba započeti decentralizacijom Vlade, što će, uvjeren je, oživjeti ostale krajeve Hrvatske.

OVDJE ISPROBAJTE APLIKACIJU GDJE SAM 2016.

Najavio je da bi, u slučaju izborne pobjede, u njegovoj vladi sjedili predsjednik i potpredsjednik Narodne stranke - Reformista - Radimir Čačić i Petar Baranović, inače Šibenčanin. Istaknuo je kako je njegov "kroj" Vlade pun stručnih ljudi, umjesto politički podobnih, koji će po prvi put u Hrvatskoj postaviti ciljeve koje treba ostvariti. Takvo što, naglasio je, Hrvatska nije imala od Franje Tuđmana.

Kao jednu od prvih odluka te vlade Bandić je najavio smanjenje financiranja političkih stranaka za 80 posto, budući da su stranke "postale same sebi svrha i ne rade u interesu građana".

Ponovio je kako će njegova vlada osigurati da sve ostale sredine u Hrvatskoj, po uzoru na Zagreb, dobiju besplatne udžbenike koji bi se trebali financirati upravo od iznosa koji će biti umanjen političkim strankama.

Bandić je u Šibeniku najavio i sjednicu koju će poslijepodne u Kninu održati članovi njegove buduće vlade, dobiju li u nedjelju povjerenje birača. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene