449820
449820
449820
449820
449820

Bandić nakon objave nepotpunih rezultata: Želim svima uspjeh, siguran sam da oni i nama isto žele

  • , 12.09.2016., 00:23
  • Autor:
  • komentara

Nakon objave službenih nepotpunih rezultata izbora koalicija Za premijera ima trenutno dva saborska mandata.

 
 
 
 
Bandić se obratio biračima nakon objave službenih nepotpunih rezultata izbora u ponoć (Video: Specijal Nove TV)
Bandić se obratio biračima nakon objave službenih nepotpunih rezultata izbora u ponoć (Video: Specijal Nove TV)
Milan Bandić (Foto: Dnevnik.hr)

Šef koalicije Za premijera, Milan Bandić, obratio se biračima iz stožera koalicije nakon ponoći.

"Svima želim uspjeh i siguran sam da oni nama žele uspjeh", poručio je Bandić.

Na pitanje o trošenju gradskog novca za predizbornu kampanju Bandić je reagirao pomalo nervozno.

"Kakvu kampanju? Ne razumijem. Pa moja kampanja je 365 dana", istaknuo je Bandić.

Program koji nije široko prepoznat

Ana Stavljenić Rukavina (Foto: Dnevnik.hr)

Nakon objave prvih službenih nepotpunih rezultata izbora DIP-a, reporter Vjekoslav Đaić razgovarao je s Anom Stavljenić Rukavina iz koalicije Za premijera.

"Bila sam 14. na listi u VII. izbornoj jedinici pa možete sami zaključiti je li intencija bila ući u Sabor ili ne", rekla je Rukavina.

Izrazila je žaljenje što program koalicije nije široko prepoznat.

'Ne bih bila toliki pesimist'

Milana Vuković Runjić (Foto: Dnevnik.hr)

S Milanom Vuković Runjić u stožeru koalicije Za premijera razgovarao je reporter Vjekoslav Đaić. I ona je zadovoljna predviđanjima izlaznih anketa.

"Ne bih bila toliki pesimist, imamo sigurna dva mandata. Noć je još uvijek mlada, možda dobijemo još koji mandat", rekla je Runjić.

Pojasnila je da građani nisu kaznili koaliciju Za premijera, jer je ta koalicija, predvođena strankom Bandić Milan 365 ostvarila jednaki uspjeh kao i godinu prije.

"Ne mislim da nas nisu građani kaznili. Zašto bi mene kaznili?", kaže Runjić.

Što se mogućih postizbornih koalicija tiče, izrazila je želju da koalicija Za premijera bude sudionik u stvaranju nove vlade, ali nije htjela reći ništa konkretnije od toga.

'Treba pričekati konačne rezultate'

Ljubo Jurčić (Foto: Dnevnik.hr)

Ljubo Jurčić, član koalicije, komentirao je rezultate izlaznih anketa u razgovoru s reporterom Vjekoslavom Đaićem.

"Treba pričekati konačne rezultate, naš je stav je jasan, mi možemo podržavati manjinsku vladu ili onu vladu koja će podržavati naše programske ciljeve. Zasad nemamo nikakvo opredjeljenje", rekao je Jurčić.

Obzirom da Jurčić prema tim rezultatima nije ušao u Sabor, upitali smo ga što će dalje biti s njim. "Ja sam uvijek bio na raspolaganju hrvatskoj vladi, ali vidjet ćemo kako će to ovaj put završiti", odgovorio je Jurčić.

'Uvijek očekujete više'

Ivica Lovrić, šef kampanje koalicije Za premijera (Foto: Dnevnik.hr)

Reporter Dnevnika Nove TV Vjekoslav Đaić je u stožeru koalicije Za premijera razgovarao sa šefom kampanje te koalicije, Ivicom Lovrićem, koji je istaknuo da su očekivanja te koalicije ispunjena.

"Uvijek očekujete više. Nama je prioritet bio ostati parlamentarna stranka", poručio je Lovrić.

Lovrić je bio bez komentara oko eventualnih poziva iz drugih stranaka. "Onaj tko bude programskih načela Za premijera, imat će našu podršku i u Saboru", rekao je Lovrić odgovarajući na pitanje razmišljaju li koalirati ili biti oporba.

'Zadovoljni smo'

Jelena Pavičić vukičević (Foto: Dnevnik.hr)

Vjekoslav Đaić je nakon objave rezultata izlaznih anketa razgovarao s potpredsjednicom stranke Bandić Milan 365, Jelenom Pavičić Vukičević, koja je izrazila zadovoljstvo tim rezultatom.

Vukičević je prvo zahvalila svim biračima. "Obranili smo dosadašnji status. Rezultati su poticaj ali i nada da bi se do kraja večeri još štošta moglo dogoditi", istaknula je.

Na pitanje razmišljaju li već o postizbornim koalicijama, Vukičević je rekla da se u ovom trenutku u stožeru ne zamaraju takvim razmišljanjem.

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se