Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Laptala dočekale tisuće

'Nek nas se zaštiti k'o polarne medvjede'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Oko 16 sati Kristo Laptalo sletio je u dubrovačku zračnu luku. Dočekala ga je uža obitelj. Laptalo se kratko zahvalio svima koji su u posljednjih 16 mjeseci bili uz njega i odmah se zaputio na Stradun.

Nekoliko tisuća Dubrovčana okupilo se danas kasno poslijepodne ispred crkve sv. Vlaha kako bi pozdravili kapetana Kristu Laptala, koji se vratio u Dubrovnik nakon što je 16 mjeseci nevin proveo u grčkom zatvoru.

Pročitajte i ovo Policija je uhitila dvojicu mladića koja su sudjelovala u tučnjavi policija objavila detalje Dvojica maloljetnika koja su pretukla trećeg u Lapadu završila u pritvoru Policija je uhitila dvojicu mladića koja su sudjelovala u tučnjavi Video se brzo proširio Dubrovačka policija reagirala nakon snimke brutalne tučnjave: Uhićena dvojica maloljetnika

Grčki drugostupanjski Prizivni sud u Patrasu 27. studenoga poništio je presudu kojom je Laptalo bio osuđen na 14 godina zatvora i kaznu od 200.000 eura.

Kapetan Laptalo s obitelji u dubrovačku zračnu luku sletio je u 15,45 sati, nakon čega se uputio prema gradu, gdje su ga je okupljeni burno pozdravili nešto prije 17 sati.

>> 'Ošišao sam se jer dugu kosu nosi kolumbijska mafija'

Dubrovački kapetan tom je prigodom ponajprije zahvalio zatvorenicima s kojima je boravio u grčkom zatvoru, zatim svima onima koji su ga poduprli, a, kako je rekao, nemaju veze s morem i ne znaju što je more. Zahvalio je pomorcima koji dobro znaju kakav je njihov život i koji su znali da on nije ni diler drogom ni pijanac, a ponajprije da nije nepošten čovjek, istaknuo je.

'Posebice bih zahvalio onima koji su mogli puno izgubiti da sam proglašen krivim, osobito gradonačelnici Dubravki Šuici, tajniku Sindikata pomoraca Hrvatske Predragu Brazzoduru, Svjetskoj udruzi kapetana te hrvatskoj Udruzi kapetana, a zatim i obitelji, užoj i široj, jer je njihova zasluga što sam sretan', rekao je okupljenim Dubrovčanima kapetan Kristo Laptalo.

'Nitko u Europi ne bi jeo banane kada bih ja pregledavao svaku škatulju', slikovito je Laptalo objasnio kako je kapetanu velikog broda nemoguće kontrolirati apsolutno sve što se u njega utovaruje.

Istaknuo je da se ne smije stati, nego se mora učiniti sve da se pomorci zaštite kako se takvi slučajevi više ne bi događali.

Skup, koji se održavao pod motom 'Kapetane, dobro nam došao', pjesmom su uveličali Ibrica Jusić, Buco Pende te Dubrovački pučki pjevači.

Na kraju su dubrovačka gradonačelnica Dubravka Šuica i dvije obiteljske prijateljice kapetanu Laptalu uručile šampanjac, čime je i završio večerašnji doček.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene