Obavijesti Video Pretražite Navigacija
ANALIZA MISLAVA BAGE

'Jasno je da je Petrov izuzetno ljut i bijesan. A premijer je očito procijenio da ovaj dan treba prespavati'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Reporter i urednik Dnevnika Nove TV, Mislav Bago prati situaciju u Banskim dvorima, prepirke i pozive za ostavkama na relaciji Karamarko - Petrov - Orešković. Donosimo analizu događaja nakon obraćanja čelnika Mosta, Bože Petrova.

Božo Petrov, nakon istupa Tomislava Karamarka koji je objavio javnosti kako je spreman odstupiti s mjesta prvog potpredsjednika Vlade ukoliko isto učine i Petrov i Orešković, i sam je izašao pred kamere te vidno ljut i rastresen još jednom pozvao Karamarka da napusti Vladu i Banske dvore.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Tko će popustiti? KAKAV RASPLET NAS OČEKUJE Svaki dan po nekoliko obrata, što je slijedeće? Slika nije dostupna Branit će svoju čast Orešković: 'Ne mogu odstupiti jer tako bih priznao krivnju za lažne optužbe'

Nakon što je doznao koji je plan Hrvatske demokratske zajednice, da imaju većinu i novog mandatara, nekoliko puta je ponovio da stoji iza premijera Oreškovića te se ni u jednom trenutku nije povukao. Jasno je dao do znanja da Tomislav Karamarko mora otići te da mostovih 12 zastupnika neće biti kupljeno. Pozvao je HDZ da pokažu tih 76 ruku, većinu kojom se hvale, uvjeren kako ih nemaju te da blefiraju.

Karamarko bi uskoro mogao predložiti mandatara, a Petrov nije rekao je li spreman poduprijeti samoraspuštanje Sabora, odnosno staviti potpis na akciju koju je danas pokrenuo SDP.

Po njegovim reakcijama sasvim je jasno da je on danas izuzetno ljut, bijesan na ono što se događa, a manevarski prostor mu je sve manji i manji.

Premijer Orešković i dalje je u svom uredu, njegovi suradnici kažu da se neće očitovati, da neće davati izjave. No Božo Petrov, na pitanje je li razgovarao s premijerom, kazao je kako bi se premijer trebao o ovim stvarima očitovati, time je dao naslutiti da bi Orešković uskoro mogao izaći pred medije.

Premijer je očito zaključio da ovaj dan treba prespavati. Očito promatra tko ima 76 ruku i kako se situacija razvija kako bi potom, u narednim danima, mogao dati svoj stav.
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene