Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Lokomotiva kompozicije'

DVIJE KLJUČNE PRETPOSTAVKE Na čemu HDZ temelji svoj optimizam?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Milijan Brkić odbacio je mogućnost dodatnih izbora kazavši da oni nikome neće donijeti dobro.

Na čemu HDZ temelji optimizam i na koga računa u novoj većini izvijestio je Andrija Jarak:

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Reakcija čelnika IDS-a Boris Miletić osudio "šovinističke" izjave Milijana Brkića Slika nije dostupna Ivan Vrdoljak "Tražimo hitnu ispriku gospodina Brkića"

'Optimizam temelje na dvije ključne pretpostavke, prva je da je stranka homogenizirana, a kao drugi razlog optimizma navode da samo spominjanje imena Marića kao mandatara je naišlo na veliko odobravanje.

Ne žele otkriti tko je među 76 glasova. Milošević je rekao da je Marić odlično rješenje, ali da o tome treba odlučiti stranka.

A gdje je Karamarko? On danas nije dolazio u središnjicu stranke, a nije viđen ni na Markovom trgu. Ispred središnjice se u popodnevnim satima pojavio HDZ-ov veteran Vladimir Šeks, ali nakon pola minute se samo udaljio.

Inače, i danas se sastanči na više lokacija.'

Oglasio se Brkić

Zamjenik predsjednika Hrvatske demokratske zajednice Milijan Brkić izjavio je danas u Kninu da u HDZ-u nema raskola te da će HDZ na čelu 'nove saborske većine' predložiti mandatara o kojem će javnost biti informirana.

'Ako se iznošenje različitih stavova i promišljanja o državi na stranačkim tijelima zove raskol, daj Bože da takvih raskola bude što više', kazao je Brkić nakon svečane sjednice kninskog Gradskog vijeća i dodao da što se tiče jedinstva i zajedništva unutar stranke, te poštivanja odluka stranačkih tijela, sigurno nikakvog raskola nema.

'Nova saborska većina kojoj će HDZ biti lokomotiva kompozicije, predložit će mandatara, odnosno nadležna stranačka tijela zajedno s našim koalicijskim partnerima, i javnost će za to doznati', kazao je Brkić.

On je odbacio mogućnost dodatnih izbora kazavši da oni nikome neće donijeti dobro, "samo će zaustaviti procese i donijeti dodatne troškove", te pozvao saborske zastupnike da već jednom preuzmu odgovornost za ono što su ih birali hrvatski građani. (Hina/Ma.B.)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene