Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nova kolektivna pravila

'Šuker će uvesti nered i anarhiju'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Mjesecima pokušavaju uštedjeti na regresu i božićnicama, no sindikati na to nisu pristali.

Sada kada su izgubili borbu s Banskim dvorima, krenuli su u verbalni rat s ministrom financija Ivanom Šukerom. Tvrde da mu više ništa ne vjeruju jer ih je već više puta prevario.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Povorka solidarnosti s 'Večernjakovcima' 'Tražimo kolektivni ugovor za sve novinare u Hrvatskoj' Slika nije dostupna Preispituju odluku HAC zbog branitelja ukida nagradu za odavanje kriminala?

'Ivan Šuker je prepreka dogovoru, mi mu ne vjerujemo, kad čovjek sa takvim infantilnim argumentima izlazi na sastanak on ne može steći povjerenje, Ivan Šuker je osoba koja može samo nametati rješenja', rekao je Vilim Ribić, iz Sindikata javnih službi. Ministra Šukera optužbe nisu uzrujale. 'Ja se nikad ne bi spustio na takvu razinu rasprave, jer kad nemate argumente onda je najlakše vrijeđati', kaže Šuker.

>> Državne tvrtke u šest mjeseci moraju otpustiti pet posto radnika

Nakon isticanja kolektivnih ugovora, radnička prava su vrijedila sve do sklapanja novog. Od sredine ljeta ta će prava trajati najviše šest mjeseci od isticanja. Sindikati kažu da je to ravno ukidanju kolektivnih ugovora. 'Bolje bi bilo ovoj Vladi da je rekla da ukida sindikate. Šuker je rekao da će uvesti red, a ja mislim da će uvest nered i anarhiju', rekao je Zvonimir Laktašić iz Sindikata javnih službi. Iako su jučer zaprijetili generalnim štrajkom, sindikati danas kažu da će tek procijeniti hoće li ga doista i biti.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene