Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kraj pregovora

Avberšek: Bolja sam sindikalistica od Jadranke Kosor

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predstavnici Vlade i sindikata javnih službi na sastanku u Banskim dvorima trebali bi završiti pregovore o novom Temeljnom kolektivnom ugovoru za javne službe, nakon čega bi taj ugovor trebao biti i potpisan.

Mislim da smo blizu potpisivanja TKU-a, ostali su još neki tehnički detalji koje ćemo pokušati sada dogovoriti, izjavila je prije sastanka čelnica sindikata zdravstva Spomenka Avberšek. Ti 'tehnički detalji' odnose se prvenstveno na troškove prijevoza i naknadu za odvojeni život.

Pročitajte i ovo Meštrovićev paviljon Projekt Saše Randića Potpisan ugovor o obnovi Meštrovićeva paviljona u vrijednosti 20,6 milijuna eura Slika nije dostupna 'Ne želimo biti grobari profesije' Sindikati novinara i grafičara prekinuli kolektivne pregovore

Avberšek je dodala kako uspješnim završetkom pregovora o TKU želi pokazati kako se profesionalno obavlja posao sindikalnog čelnika, i da je bolja sindikalistica od premijerke Jadranke Kosor.

>>Sindikat prijeti Vladi tužbom zbog uskrate troškova prijevoza

Time je prokomentirala izjavu predsjednice HDZ-a i premijerke Kosor koja je u subotu na obljetnici Mladeži HDZ-a kazala kako će braniti životni standard svih radnika, umirovljenika, studenata te da u tome od nje nema većeg sindikalista.

Sindikati javnih službi prošlog su tjedna odustali od božićnica za ovu godinu i pristali na ukidanje naknada za troškove prijevoza (tzv. cipelarina) unutar jednog kilometra od mjesta stanovanja. Zaposleni u javnim službama ove su godine dobili regres, a dobit će i naknadu za dar za djecu, dogovorili su Vlada i sindikati.

Vlada je zauzvrat pristala na potpisivanje TKU-a koji će važiti tri godine, a moći će se raskinuti samo u slučaju bitno promijenjenih gospodarskih okolnosti, tj. pogoršanja ekonomske krize i pada BDP-a. Vlada je odustala od prijedloga da se TKU može otkazati i zbog fiskalnih okolnosti, odnosno slabijeg punjenja proračuna. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene