Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Preispituju odluku

HAC zbog branitelja ukida nagradu za odavanje kriminala?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U Hrvatskim autocestama više se ni kolektivni ugovor ne može potpisati, a da netko ne posumnja na kriminal.

Braniteljska udruga unutar HAC-a posumnjala je u zakonitost odredbe kojom bi se svakog radnika koji razotkrije korupciju, a čija prijava završi vraćanjem novca državnoj tvrtki, nagradi s 10 posto od tog iznosa. Pod pritiskom predsjednik Uprave Stjepko Boban odlučio je preispitati odluku koju je nakon pregovora sa sindikatima već potpisao.

Pročitajte i ovo Peruanska predsjednica Dina Boluarte Drama u Peruu Šest ministara podnijelo ostavku, razotkrili ih Rolexi: Predsjednica je pod istragom, sumnja se na korupciju Slika nije dostupna Borba s korupcijom Nova metoda u HAC-u: Tko prijavi krađu, dobije dio!

>> Nova metoda u HAC-u: Tko prijavi krađu, dobije dio!

'Boban mi je rekao da su mu naknadno rekli da to nije sukladno zakonu, a ako je sukladno zakonu nemam ništa protiv. Ako je onda je jasno da ne može biti ta odredba', kazao je ministar Božidar Kalmeta ''Naš cilj nije da dijelimo nekakve velike novce koji se vračaju iz korupcije, naš cilj je da se ne pljačkaju hrvatske autoceste', ističe MIjat Stanić iz Nezavisnih cestarskih sindikata.

Profesor radnog prava Marinko Učur napominje kako sve što nije izričito zabranjeno jeste dozvoljeno. 'Prema tome i ova odredba prema mom mišljenju ima uporište u pozitivno pravnom sustavu države Hrvatske', tvrdi.. Je li i doista tako, provjerit će doznajemo i državno odvjetništvo. Uz milijunske HAC-ove ugovore prelistavat će sada istražitelji i kolektivni ugovor.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene