Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Najesen polubijeli kruh čak 10 kuna!?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nakon što je direktor kutinske Petrokemije, Boris Mesarić, izigrao dogovor s Vladom i u dva mjeseca podigao cijenu mineralnog gnojiva za čak 43 posto, Hrvatski seljački savez zaprijetio je poskupljenjem kruha!

Savez upozorava da bi najesen polubijeli kruh mogao poskupiti na 10 kuna. Naime, enormno povećanje cijene gnojiva povećat će trošak proizvodnje po hektaru za više od 1.200 kuna. 

Pročitajte i ovo Poskupljenje cigareta, ilustracija Udar na budžet Novo poskupljenje cigareta: Nekima cijena raste za čak 30 posto Cigarete Od srijede Poskupljuju cigarete: Ovo su nove cijene

Nezadovoljstvu seljaka pridružio se i ministar poljoprivrede Božidar Pankretić koji ne pristaje na novo poskupljenje Petrokemije.

Od nje traži korištenje unutarnjih rezervi i smanjenje apetita jer posluju s dobiti i u državnom su vlasništvu.

'Treba pronaći uzroke najavljenog vala poskupljenja te provesti analize', smatra predsjednik Mesić.

Pred Vladom je još mnogo posla, kazao je Mesić, jer lako je donijeti zakone, no treba provesti reforme i građanima osigurati pristojan život.

>> Petrokemija povećala cijenu mineralnog gnojiva, slijedi novi val poskupljenja

Možda im se prozivanje ne sviđa, no moraju se na to naviknuti još dvije godine, kazao je Mesić. 

Zbog gospodarstva, odnosno najavljenog sastanka predsjednika s gospodarstvenicima, došlo je do sukoba na relaciji Pantovčak - Markov trg. 

Potpredsjednik Vlade Damir Polančec smatra kako predsjednik države nema ovlasti u gospodarstvu da bi sazivao sastanke s gospodarstvenicima. 

'Dobro bi bilo da i ministri ponekad pogledaju Ustav jer je to dosta važno za njih. Svi zakoni proistječu iz Ustava. U Ustavu piše koje su ovlasti predsjednika. Jedna od njih je i da je dužan starati se o funkcioniranju svih institucija ove države. Budući da i gospodarstvo spada tu, ja moram biti informiran', rekao je Mesić.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene