Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Na razinu prije poskupljenja

U INI se predomislili: Cijene niže jedan posto

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Naftna kompanija INA, koja je podigla cijene naftnih derivata za prosječno jedan posto koliko je podignuta stopa PDV-a, najavila je da cijene snižavaju za jedan posto.

'Situacija na svjetskom tržištu i jači tečaj kune u ovom trenutku dozvoljavaju nam da snizimo cijene za 1 posto, sutra, 3. kolovoza', kratko je izvijestio Inin Sektor za korporativne komunikacije.

Pročitajte i ovo Taksi Paprena cijena "Za 9 kilometara naplatio mi je čak 105 eura": Pogledajte nevjerojatno objašnjenje taksista Cijene ekskurzija; ilustracija - 1 Cijene samo rastu Sezona krizmi, pričesti, maturalaca i ekskurzija - sve je poskupjelo: Pogledajte na čemu se ne štedi

Naime, INA je 1. kolovoza, nakon što je stopa PDV-a povećana za jedan postotni bod, sa 22 na 23 posto, nenajavljeno povećala maloprodajne cijene naftnih derivata za otprilike isti postotak. Cijene motornih benzina, kao i eurodizela i dizela povećala je za sedam lipa po litri, dok je za tri lipe po litri povećala cijene plavog dizela i lož ulja.

Tako se najprodavaniji, eurosuper 95, koji je do 1. kolovoza koštao 7,44 kune po litri, jučer i danas na Ininim postajama prodavao po 7,51 kunu po litri, a Eurodizel po 6,73 kune (do 1. kolovoza 6,67 kuna). To je otprilike 0,9 posto viša cijena nego do 1. kolovoza. Cijene bi pak, prema najavi iz Ininog kratkog priopćenja, od sutra ponovno trebale biti snižene za jedan posto, odnosno vraćene na razinu prije poskupljenja.

>> Ina prvog dana primjene PDV-a povisila cijene goriva!

>> 'Povećanje PDV-a ima kontra učinak'

>> 'Poruke o neposkupljivanju samo su parada i folklor'

Inače, cijene naftnih derivta se, sukladno Pravilniku o utvrđivanju cijena naftnih derivata mogu korigirati svaka dva tjedna, ovisno o kretanju cijena derivata na tržištu Mediterana i kretanju tečaja dolara. Rok za takvu, redovnu korekciju, je utorak, 4. kolovoza.(Hina)

Štedite li više zbog novih nameta?

  • Da
  • Ne
  • Štedim jednako
  • Uvijek potrošim više nego imam

Ukupno glasova:

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene