Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nema povećanja cijena?!

Ina prvog dana primjene PDV-a povisila cijene goriva!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Iako su iz Vlade posljednjih dana uvjeravali javnost kako zbog povećanja PDV-a od 1 posto neće biti povećanja cijena - Ina, tvrtka u44-postotnom vlasništvu države, prva je srušila ta obećanja i pokazala ono što ekonomski stručnjaci tvrde, premijerka ne može utjecati na kreiranje cijena.

Prema neslužbenim informacijama u INI su povećane cijene svih goriva za po 7 lipa po litri, neslužbeno doznajemo. Do toga je došlo, kako saznajemo, zbog povećanja stope PDV-a s 22 na 23 posto.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna čeka se odluka Hoće li Vlada "spasiti" građane? Ako ne smanje PDV - računi za plin uvećat će se za oko 3700 kuna Đurđica Jurić - 1 Nestajući trgovci Detalji akcije protiv utajivača poreza, stručnjakinja objasnila cijeli proces: ''Moraju poznavati propise o PDV-u i najslabije karike u svakoj državi EU''

>> Od danas novi PDV: manje će se kupovati, manje zarađivati, lošije živjeti

Ina inače korigira cijene svakoga drugog utorka, ovisno o kretanju cijena barela nafte na sredozemnom tržištu. Ostaje nam vidjeti hoće li Vlada nešto poduzeti kako bi se u utorak cijene barem vratile na staro. Proteklih nekoliko dana Jadranka Kosor je održala sastanke s predstavnicima javnih poduzeća i s proizvođačima hrane na kojima su postignuti dogovori da cijene neće rasti zbog PDV-a. No, sami su rekli kako takvo njihovo odricanje ne može dugo potrajati. A još će teže egzistirati bez povećanja cijena kada je veći i PDV i cijena jednog od najvažnijih energenata.

>> Poruke o neposkupljivanju samo su parada i folklor
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene