Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Svjedok na suđenju Sanaderu:

'Sanader me htio smijeniti jer nisam dovršio posao oko zgrade u Planinskoj'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Bivši čelnik Hrvatskih šuma Darko Beuk tvrdi kako ga je bivši premijer Sanader htio smijeniti, jer ga nije poslušao.

U nastavku suđenja Ivi Sanaderu za slučaj Planinska svjedoče bivši čelnik Hrvatskih šuma Darko Beuk i predstavnik Hypo-Leasinga Tomislav Topić.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Suđenje Slučaj Planinska: U drugoj procjeni vrijednost nekretnine umanjena za 4 milijuna eura Slika nije dostupna Sanader na optuženičkoj klupi Svjedok u slučaju 'Planinska': 'Preporuka za zgradu stigla je odozgo'

>> Svjedočio Čobankovićev tajnik: Ministarstvo nije napravilo procjenu!

Prvi je na klupu za svjedoke sjeo Beuk i počeo svjedočiti o tome kako je kupljena zgrada u Planinskoj. Tvrdi kako su mu Fiolić i Čobanković rekli kako su razgovarali sa Sanderom te da je on kao premijer znao sve o toj kupovini.

'Fiolić mi je rekao da se Sanader jako naljutio na mene, jer nisam završio posao oko zgrade u Planinskoj i da me htio odmah smijeniti zbog toga', rekao je Beuk.

Čizme s četiri 'S'

'Sanadera sam nakon toga vidio samo jednom, na skupu u Karlovcu. Tad sam doživio veliku neugodnost. Bio sam pozvan u odvojenu prostoriju. Sanader mi je prigovorio zbog pregovora sa sindikatima. Prebacio mi je i nabavu gumenih čizama, koje su imale otisak koji je ostavljao čudne simbole. To je bilo nešto kao četiri 'S'. S tom nabavom nisam imao ništa i to mi je očito netko smjestio. Pokušao sam mu to objasniti, ali bezuspješno', istaknuo je Beuk.

Optuženik Sanader je postavio pitanje Beuku o kupnji zgrade u Planinskoj. 'Jeste li dobili nalog da kupite zgradu?', pitao ga je. 'S vama o tome nisam razgovarao', odgovorio je Beuk.

U tom su slučaju optuženi i bivši vlasnik prodane zgrade Stjepan Fiolić te Mladen Mlinarević čija je tvrtka 2009. u procjeni navodno udvostručila vrijednost nekretnine, koju je za 79,9 milijuna kuna kupilo Ministarstvo regionalnog razvoja.

Tadašnji ministar Petar Čobanković prije suđenja je priznao sudjelovanje u malverzacijama oko zgrade u Planinskoj pa je 'sporazumno' osuđen na jednogodišnju zatvorsku kaznu koju je zamijenio radom za opće dobro.

Ivi Sanaderu se sudi zbog sporne kupoprodaje zgrade u Planinskoj od koje je bivši premijer i predsjednik HDZ-a navodno dobio 17 milijuna kuna provizije.

Na posljednjem ročištu Čobankovićev državni tajnik Luka Živanović posvjedočio je da je to ministarstvo sklopilo ugovor o kupnji zgrade s Hypo-Leasingom i da nije procijenjivalo vrijednost nekretnine. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene