Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Vještaci: Edi Mišić je iznimno hladna osoba

Novi detalji stravičnog ubojstva Meksikanke na Marjanu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Edi Mišić, kako tvrde vještaci, iznimno je emocionalno hladna osoba kojoj oduzeti tuđi život i nije neki problem.

Osoba je s asocijalno-disocijalnim poremećajem s dodatnim narcističkim pa čak i sadističkim elementima ličnosti, piše Večernji list.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Kako nije patila? Brat ubijene Selene: 'Nakon presude otišao sam na Marjan, plakao sam i pričao s njom' Slika nije dostupna Presuda sutra Traži se 40 godina zatvora za Mišića: Stravični detalji tužiteljstva zgrozili sve u sudnici

Selena Margarita Graciano Macedo kobnog je 22. kolovoza prošlem godine dana šetala park-šumom Marjan. Fotografirala se na splitskoj Vidilici, mjestu omiljenom turistima jer se s njega vidi panorama cijeloga grada. Na Marjanu ju je ugledao 29-godišnji Edi Mišić.

>> Ediju Mišiću za ubojstvo Meksikanke na Marjanu prijeti 40 godina zatvora

Mišić joj je prišao i snažno je uhvatio rukama onemogućivši joj otpor. Višeslojnom ljepljivom trakom zalijepio joj je usta te vezao ruke, da bi je zatim odvukao niz južnu padinu do ogradnog zida. Nesretnu je djevojku potom položio na tlo, i razodjenuo je, da bi joj zatim u svega dva zamaha nožem praktički odrezao glavu. Zašto je to napravio, nepoznanica je koja nije riješena, iako je u međuvremenu 31. siječnja ove godine protiv Mišića podignuta optužnica.

Županijsko državno odvjetništvo u Splitu tereti ga za teško ubojstvo na okrutan i krajnje podmukao način, a motiv tog zločina koji je šokirao Split i Hrvatsku još nije jasan.

Kako se precizno navodi u optužnici splitskog ŽDO-a, nakon što je Mišić ubio Selenu, njezino je tijelo ugurao u udubinu u zidu, koju je zatim prekrio zemljanim slojem, suhim granjem i sasušenim borovim iglicama. Na sve to nabacao je kamenje, kako bi svoj zločin prikrio.

No, usprkos svom tom trudu, kada je tijelo 25. kolovoza nađeno, na samoljepljivoj traci kojom je vezao djevojčine ruke nađen je Mišićev DNK. Njegovi biološki tragovi nađeni su i na mjestu događaja, ali i na predmetima nađenim u blizini skrivenog tijela.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene