Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kako nije patila?

Brat ubijene Selene: 'Nakon presude otišao sam na Marjan, plakao sam i pričao s njom'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nakon jučerašnje presude Ediju Mišiću za ubojstvo Selene Macedo, brat ubijene Meksikanke Selene Macedo Graciano danas je dao izjavu novinarima.

Emmanuel Macedo izjavio je danas u Splitu da nije zadovoljan jučerašnjom presudom te da još ne može vjerovati da je ubojica njegove sestre osuđen za obično, a ne teško ubojstvo. "Prošle godine sam izgubio sestru i to me toliko boli. Prošle godine sam se s boli vratio u Meksiko, a tako se i sada vraćam jer nisam dobio pravdu", rekao je Emmanuel Macedo novinarima danas pred meksičkim Konzulatom u Splitu.

Pročitajte i ovo Jill Dando Tko je na snimci? Novi trag u ubojstvu omiljene britanske voditeljice: Sumnjaju da joj je presudio poznati srpski zločinac James Crumbley, otac školskog ubojice, osuđen za ubojstvo - 7 Masakr u Michiganu Povijesna presuda: Otac dječaka koji je počinio pokolj u školi osuđen za ubojstvo

>> 'Obično ubojstvo': Mišiću 15 godina zatvora za ubojstvo Selene!

"Danas nisam ljut. Jučer sam bio, ali ne mogu vjerovati u sve ovo. Još ne vjerujem da su takvu odluku donijeli. Mislim da je moja sestra Selena umrla na strašan način. Ako vas netko zgrabi, zatvori usta, zaveže ruke i odvede vas daleko to je mučenje. I ne samo fizičko, jer nije samo tijelo patilo, već i psihičko. Naravno da je patila jer svi dokazi pokazuju da jest. Previše je patila. Ne mogu vjerovati da su to prihvatili kao obično ubojstvo. To je užas", izjavio je novinarima u povodu jučerašnje presude Županijskog suda u Splitu koji je na 15 godina zatvora osudilo Edija Mišića (28) zbog ubojstva te meksičke turistkinje prošloga ljeta na Marjanu.

Dodao je kako ne zna tko je pogriješio u postupku, ali kako zna da je tužiteljstvo odradilo dobar posao.

Tužiteljstvo je Mišića teretilo za teško ubojstvo i tražilo kaznu zatvora od 40 godina, no predsjednik sudskog vijeća Vladimir Živaljić u obrazloženju je naveo kako tužiteljstvo nije uspjelo uvjeriti sud da je počinjeno posebno okrutno ubojstvo jer nisu dokazali ni da je Meksikanka u vrijeme zločina bila pri svijesti kao ni da je patila.

Još vjeruje u hrvatsko pravosuđe

Emmanuel Macedo je rekao novinarima da je vjerovao u hrvatsko pravosuđe, da još vjeruje, ali teško nakon jučerašnje presude. Nada se kako će mu se vjera u pravdu vratiti ako se promijeni jučerašnja odluka. Siguran je da će se tužiteljstvo žaliti na prvostupanjsku presudu, no najavio je mogućnost da i on po tom pitanju nešto napravi.

Rekao je da zna kako se ubojstvo dogodilo, ali ne i zašto, a to bi želio znati, te kako je sve to vrlo bolno.

Emmanuel, koji sljedećeg tjedna odlazi iz Hrvatske, novinarima je kazao da je jučer nakon izricanja presude otišao na Marjan gdje je "pričao" sa sestrom i dobro se isplakao, a nakon toga se javio majci Mariji u Meksiko. Ona je po njegovom glasu shvatila da ubojica njihove kćeri i sestre nije dobio kaznu koju su očekivali, rekao je.

Državno odvjetništvo će podnijeti žalbu

Županijsko državno odvjetništvo u Splitu objavilo je da će nakon primitka pisanog otpravka prvostupanjske presude podnijeti žalbu zbog pogrešno utvrđenog činjeničnog stanja.

Podsjetimo, Edi Mišić jučer je nepravomoćno osuđen na 15 godina zatvora za brutalno ubojstvo mlade meksičke turistkinje na Marjanu u kolovozu prošle godine. 15 godina zatvora maksimalna je kazna za 'obično' ubojstvo u koje je je njegov zločin bio prekvalificiran nakon inicijalne klasifikacije 'teškog' ubojstva.

Pri izricanju presude Selenin brat Emmanuel Macedo briznuo je u plač te ostatak obrazloženja presude vrtio glavom ne vjerujući što čuje.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene