Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nakon šest mjeseci

Zločin koji je potresao Hrvatsku: Policajac optužen za ubojstvo djevojke službenim pištoljem

Uhićen ubojica - 1
Uhićen ubojica - 1 Foto: DNEVNIK.hr
Gotovo šest mjeseci nakon ubojstva osječke studentice, osječko Županijsko državno odvjetništvo je podiglo optužnicu protiv 28-godišnjag policajca Marka Smažila koji je Mihaelu ubio hitcem iz službenog pištolja.

Zbog sumnje da je hitcem iz službenog pištolja ubio 21-godišnju Mihaelu Berak osječko Županijsko državno odvjetništvo podiglo je optuženicu protiv 28-godišnjeg suspendiranog policajca Marka Smažila, izvijestilo je tužiteljstvo u ponedjeljak.

Ne navodeći identitete okrivljenika ni žrtve tužiteljstvo je priopćilo da, nakon provedene istrage, optuženika tereti da je 20. rujna 2023. oko 22 sata, u Osijeku, u nakani da usmrti 21-godišnju žrtvu, ispalio hitac iz službenog pištolja i pritom joj zadao tešku i po život opasnu tjelesnu ozljedu, uslijed koje je 21-godišnjakinja umrla na mjestu događaja.

Državno odvjetništvo predložilo je produljenje istražnog zatvora protiv okrivljenika zbog opasnosti od ponavljanja istovjetnog ili sličnog kaznenog djela, navodi tužiteljstvo.

Pročitajte i ovo Okupljanje inicijative Mihaela Berak Pet mjeseci kasnije: Inicijativa traži ostavke zbog 'šutnje' u slučaju ubojstva osječke studentice

Pročitajte i ovo Ubijena studentica iz Osijeka Detalji slučaja Šef policije tvrdi da je njihov kolega studenticu Mihaelu ubio slučajno: "Hvalio se, vadio pištolj, repetirao..."

Iako je policija svog službenika prvobitno teretila za teško kazneno djelo protiv opće sigurnosti te dovođenje u opasnost života i imovine, sumnjajući da je neoprezno rukovao službenim naoružanjem, osječko županijsko tužiteljstvo je, nakon ispitivanja osumnjičenika, to prekvalificiralo u kazneno djelo ubojstva i predložilo određivanje istražnog zatvora.

Rješenjem načelnika PU osječko-baranjske policajac Smažil je udaljen iz službe, a protiv njega je podnesen zahtjev za pokretanje disciplinskog postupka.

Pročitajte i ovo Uhićen ubojica - 1 "Ne možeš mi to pisati" Detalji o ubojstvu studentice Mihaele: "On kao policajac može 24 sata nositi oružje, ali ne smije se igrati s njim"

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene