Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Stradao 24-godišnji mladić

Na skijalištu poginuo brat Maksima Mrvice

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na skijalištu na Bjelolasici poginuo je 24-godišnji Slavko Mrvica iz Šibenika. Riječ je o bratu šibenskog pijanista Maksima Mrvice, što je za Dnevnik.hr potvrdio član obitelji.


Pročitajte i ovo Ilustracija Pokrenuta istraga Drama na austrijskom skijalištu: Kabina žičare se otkinula i pala usred ničega, otkriven i uzrok Brazilac poginuo padom u duboku rupu - 2 Postao opsjednut Sanjao duha koji mu je rekao da je zlato ispod njegove kuće: Iskopao rupu od 40 metara, a onda se dogodila tragedija

Kako se doznaje od pročelnika Hrvatske gorske službe spašavanja Vinka Prizmića, Mrvica se sa snowboardom vozio žičarom, a u jednom mu je trenutku daska pala na stazu. Kad je sišao sa žičare, pokušao je do daske pješice stići po zaleđenoj stazi, no poskliznuo se i pao 50 metara niz zaleđenu strminu te udario u drvo. Pritom je, kaže Prizmić, teško ozlijedio glavu i umro na mjestu nesreće.

Kako je izvjestio HGSS Ogulin, nesreća se dogodila oko 10,30 sati na vrhu zatvorene staze Vrelo. Pripadnici HGSS-a, čiji se Prihvatni centar za unesrećene nalazi stotinjak metara od mjesta na kojem se dogodila nesreća, do mladića su stigli 4 minute nakon dojave. Utvrdili su teške ozlijede glave i teškoće disanja te krenuli u transport do Hitne pomoći. Četiri minute nakon početka transporta, mladićevo stanje se pogoršalo, započela je reanimacija, no nije mu bilo spasa. Preminuo je u 11,25 sati, prenosi Radio Mrežnica.

Kako doznajemo, Maksima Mrvicu je vijest o bratovoj nesreći zatekla u Švicarskoj u kojoj se našao na putu prema Hrvatskoj u kojoj sutra treba održati koncert. Sve uzroke pogibije Slavka Mrvice utvrdit će policija nakon očevida.

Ova nesreća samo je jedna u nizu velikog broja smrtnih stradanja na skijaškim stazama

Podsjetimo,
početkom siječnja na skijalištu Stari Vrh u Sloveniji stradala je šestogodišnja djevojčica koja je preminula od posljedica ozljeda kada je preko nje prešao stroj za održavanje staza. Odmah je prebačena u bolnicu, ali je ubrzo preminula.

>> Djevojčicu (6) na skijanju pregazio stroj za održavanje staza

Nekoliko dana ranije premijer njemačke savezne zemlje Tiringije, 50-godišnji Dieter Althaus, teško je ozlijeđen, a slovačka skijašica preminula je u bolnici nakon sudara na skijalištu u Austriji.

>> Sudar na skijalištu: Njemački političar u komi, Slovakinja poginula

>> VIDEO: Zašto je skijanje postalo smrtonosna rekreacija?

Početkom siječnja na austrijskim se skijalištima dogodilo više teških nesreća, a u najtežoj je poginuo 13-godišnji Slovenac koji se bez zaštitne kacige sudario sa svojim prijateljem na pisti u Bad Kleinkirchheimu.

>> Nove nesreće na skijanju: Poginuo 13-godišnjak

Državni tajnik u Ministarstvu obrane, general-bojnik Gordan Čačić, veteran Domovinskog rata, preminuo je u prosincu u bolnici 'San Martino' u mjestu Belunno u Italiji od posljedica ozljeda zadobivenih u nesreći na skijanju. Na Čačića je na skijaškoj stazi naletio skijaš pri čemu je došlo do silovitog sudara. Čačić je teško ozlijeđen odmah pao u nesvijest.

>>
Državni tajnik Čačić teško ozlijeđen na skijanju

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene