Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sudario se s prijateljem

Nove nesreće na skijanju: Poginuo 13-godišnjak

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na austrijskim se skijalištima u subotu dogodilo više teških nesreća, a u najtežoj je poginuo 13-godišnji Slovenac koji se bez zaštitne kacige sudario sa svojim prijateljem na pisti u Bad Kleinkirchheimu.

Kako je javila austrijska agencija APA, 13-godišnji dječak iz Iga, mjesta kod Ljubljane, sudario se sa svojim prijateljem i vršnjakom na stazi za spust Strohsack u Bad Kleinkirchheimu u Koruškoj u subotu prijepodne. Nesretni dječak poginuo je, javlja APA, najvjerojatnije uslijed loma vratnih kralježaka, a njegov prijatelj je s teškim ozljedama prebačen u bolnicu u Klagenfurtu. Obitelji nastradalih dječaka došli su na jednodnevno skijanje u Korušku. Nijedan dječak nije imao zaštitnu kacigu, ističu austrijski mediji.

Pročitajte i ovo Osnivač Pivske stranke, Dominik Wlazny Treba li i nama jedna? Imaju golemu podršku na nadolazećim izborima, građanima obećali: "Pivo će teći iz fontana!" Slika nije dostupna Počela skijaška sezona BIJELE RADOSTI Hrvati pohrlili u Nassfeld

>> Premijeru Tiringije prijeti tužba za ubojstvo iz nehaja na skijalištu

U Donjoj Austriji u subotu su se dogodile još dvije teške skijaške nesreće na pistama planine Hochkar. U prvoj nesreći je u teškom padu stradao 40-godišnji muškarac koji je s otvorenim lomom bedrene kosti prebačen helikopterom u bolnicu u Amstettenu. U drugoj, koja se dogodila nešto kasnije u subotu prijepodne, u tzv. skijališnom 'zabavnom parku' na Hochkaru, stradao je 14-godišnjak koji je s više lomova i ozljedama lubanje prebačen u kliniku u Waidhofenu. Oba unesrećena skijaša nosila su zaštitne kacige što im je, kako javljaju austrijski mediji, spasilo život.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene