Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Podli plan

Policija upozorava na prijevaru vezanu uz eure

Ilustracija
Ilustracija Foto: Getty Images
Uvjerili su starca da su policijski službenici i da istražuju zaposlenicu banke zbog krivotvorenih novčanica. Kada im je otvorio vrata, uzeli su mu novac i pobjegli.

Policija je uhitila dvojac koji je prevario 89-godišnjaka. Muškarci u dobi od 58 i 40 godina nazvali su 20. studenog u jutarnjim satima starijeg muškarca i lažno mu se predstavili kao policijski službenici. Rekli su mu da provode istragu protiv zaposlenice banke zbog krivotvorenih novčanica. 

U razgovoru su saznali da 89-godišnjak kod sebe i u banci ima novaca te su ga uputili da sve što ima podigne kako novac ne bi "propao", kažu iz zagrebačke policije.

Pročitajte i ovo Zlatko Šešelj Cijenjeni profesor Preminuo ugledni profesor i osnivač zagrebačke gimnazije, kći mu je posvetila dirljivu poruku

Pročitajte i ovo Ilustracija pokušaj ubojstva Policija otkrila detalje drame kod naplatnih kućica: Muškarac koji je pokušao pregaziti sunarodnjake nije bio sam u vozilu

Kasnije tog dana ponovno su ga nazvali da bi provjerili je li podigao novac s računa, na što im je 89-godišnjak rekao da novac može podići za tri dana. Prevaranti su mu tada najavili će doći na njegovu kućnu adresu kad podigne novac i provjeriti novčanice.

Pročitajte i ovo Ilustracija Pokušao se spasiti Užas u susjedstvu! Muškarac ušao u lift i poginuo

U četvrtak, 23. studenoga, u zajedničkom dogovoru ponovno su nazvali oštećenog, a potom i došli do njegovog stana na Medveščaku. Nakon što im je otvorio vrata, 58-godišnjak mu je iz ruku uzeo novac i pobjegao zajedno s drugoosumnjičenim muškarcem.

Pročitajte i ovo Ilustracija 77 kilograma Policija presrela automobil, bio je pun droge, a vozio ga je - policajac

Policajci su brzom reakcijom u neposrednoj blizini mjesta događaja uočili sumnjivce, uhitili ih i doveli u službene prostorije na kriminalističko istraživanje.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene