Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Rijetko otvoren izlaz

Horvatinčić na slobodu izašao kroz sporedni izlaz suda

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Županijski sud u Šibeniku pustio je Tomislava Horvatinčića da se brani sa slobode.

Sudac je objasnio kako su ispitani svi relevantni svjedoci te kako više ne postoji mogućnost utjecaja. Time su odbijeni i svi prijedlozi DORH-a za produljenjem pritvora.

Pročitajte i ovo Turudić prisegnuo - 2 Novi državni odvjetnik Oporba bijesna zbog prisege Ivana Turudića: "Ne postoji institucija koja se može oduprijeti Plenkoviću" Zoran Milanović Novi čelnik DORH-a Milanović Turudića nazvao lažovom bez srama: "Treba se odupirati tiraniji Andreja Plenkovića"

Tomislavu Horvatinčiću izrečena je posebna mjera. Zabranjeno mu je upravljanje svim motornim vozilima, a ako prekrši zabranu, odmah će biti vraćen u pritvor.

Zagrebački poduzetnik izbjegao je novinare i kamere izašavši na stražnji izlaz pritvora u Šibeniku. Radi se o izlazu koji je vrlo rijetko otvoren, no igrom slučaja, to se dogodilo i danas.

Iako mu danas u 18 sati ističe mjera 30-dnevnog pritvora zbog mogućeg utjecaja na svjedoke Irena Senečić iz Općinskog državnog odvjetništva potvrdila je da je istražnom sucu Županijskog suda u Šibeniku podnesen prijedlog za produljenje pritvora Tomislavu Horvatinčiću na temelju novih činjenica i podataka o prekršajnoj kažnjavanosti okrivljenog,  zbog kojih postoji opasnost od ponavljanja istog ili sličnog kaznenog djela. Istražnom sucu je predloženo i ispitivanje novih svjedoka.

Neslužbeno se doznaje kako se radi o glisiranju na moru u blizini Dubravnika 2008. godine iako je Horvatinčićev odvjetnik Velimir Došen jučer naglasio kako se radilo o skuteru u vlasništvu Tomislava Horvatinčića, no da on njime tada nije upravljao.

Nešto iza 14 sati Horvatinčiću su u posjet stigli odvjetnici.

Odluku o puštanju ili zadržavanju Horvatinčića u pritvoru donijet će istražni sudac Branko Ivić u 16 sati.

Jedrilica 'Santa pazienza' pod talijanskom zastavom sredinom kolovoza sudarila se s Horvatinčićevim 12-metarskim gliserom 'Santa Marina' koji je plovio pod hrvatskom zastavom kod otoka Maslinovik u blizini Primoštena. Poginuli su talijanski turisti, bračni par Salpietro.

Horvatinčić se od 19. kolovoza nalazi u istražnom pritvoru u Šibeniku.

 

 

 


Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene