Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Drugačija priča

VIDEO Pogledajte kako Honda Civic Type-R dahće za vratom vrhunskim sportskim jurilicama

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Internet je prepun filmića s Nurburgringa koji uglavnom prikazuju ultra-sportske automobile kako prolaze pokraj slabijih osobnih automobila. Sada vam donosimo malo drugačiju priču!

Nurburgring Nordschleife sigurno je najbolja cestovno-trkaća staza na svijetu. Dužina staze (20,8 km) i sam raspored zavoja kojima se podosta razlikuje od uobičajenih trkaćih staza ono je što 'Ring' čini jedinstvenim i tehnički vrlo zahtjevnim izazovom. Staza je na mjestima izrazito zahtjevna dok je druge dijelove moguće proći s prilično velikom brzinom. To je i staza sa najviše dana koji su rezervirani za takozvane 'Track day' dane kada se sa svojim automobilom možete slobodno voziti pun gas.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna TEST Honda HR-V 1.6 i-DTEC - Dinamičan crossover za gradsku džunglu Slika nije dostupna TEST TEST: Uzima li Honda Civic titulu najboljeg automobila u klasi?

Svako toliko pojavi se filmić koji prikazuje razne utrke na Ringu ali i svakave vrste vozača, od vrhunskih profesionalaca pa sve do potpunih amaterskih luđaka. Sada smo naletili na fenomenalnog amaterskog vožača koji nam dolazi iz Republike Češke. Glavna zvijezda je Dan Trnka koji sustiže i prestiže puuuno jače automobile sa svojom modificiranom Hondom Civic Type R.

Njegov konkretni Civic Type R proizveden je 2002. godine (EP3) a to je možda i najzabavniji automobil s prednjim pogonom koji je ikada postojao. Ove su Honde poznate po tome da su dosta pouzdane i da se dobro nose s modifikacijama, štoviše, većina ovih modela koje ćete vidjeti na cesti ima neke modifikacije a tek je nekolicina u serijskom izdanju.

>> Nurburgring Nordschleife kratko zatvoren zbog velikog grafita – saznajte kakvog!?

Nakon raznih modifikacija ukupna snaga Danove Honde Type R iznosi 257 KS pri 8.560 okr/min (serijski 200 KS) što je za N/A motor dosta veliko povećanje. Uz masu vozila od samo 1190 kg maksimalna brzina iznosi 263 km/h. Njegovo najbolje vrijeme na Ringu je 7,57 minuta što ga stavlja uz bok automobilima kao što su BMW M5, Ferrari F430 ili Audi RS4.

Za vas smo izdvojili dva filmića u kojem Civic Type R dahće za vratom Nissan GT-Ru i Ferrariu F430. Naravno da spomenuti dvojac bježi na ravnicama obzirom da ova Honda Civic ima puno manje snage nego oni. Međutim, Honda se izvrsno drži u zavojima a kako se čini gotovo da i nema podupravljanja koliko god ju vozač gurao do maksimuma. Izgleda da je najveći komad novca otišao na modifikacije ovjesa, kočnica i guma.

Predlažemo da pogledate video prilog i uživate u vrlo uzbudljivoj vožnji, nevjerojatno brzom prolaženju kroz zavoje i ponekim pomalo glupim manevrima drugih vozača!

 



 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene