Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Ovako izgleda kineska kopija Range Rover Evoquea

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Već nakon što su izašle prve špijunske fotografije novog kineskog Landwind E32 SUV modela, postalo je jasno da se radi o očiglednoj kopiji Range Rover Evoquea.

Čim su prve fotografije modela zvanog Landwind E32 izašle na internet postalo je jasno da su Kinezi na tržište izbacili crossover model koji izgleda gotovo isto kao i Range Rover Evoque s petora vrata. Kinezi kažu da je imitacija najiskreniji oblik laskanja, ali ovaj Landwind E32 model ipak je prebliska kopija, prenosi autohome.com.cn.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Renault oduševio novim Espaceom Slika nije dostupna VW izbacio još jedan Golf – ovog puta kao Alltrack Crossover verziju

Cjelokupan dizajn je isti, lukovi kotača izgledaju isto, linije vozila, otvori iza prednjih lukova kotača, svjetlosni sklopovi, rešetka, krovište, retrovizori, sve je isto kao i na izvornom Evoqueu a čak su i naplatci gotovo isti.

U unutrašnjosti, start gumb, otvori za zrak, područje mjernih instrumenata, sami instrumenti, središnji greben, itd., sve izgleda gotovo isto kao i na originalnom modelu. Međutim, postoji jedna primjetna razlika a to je ekran infotainment sustava. Ekran na Landwind modelu je daleko veći i zapravo je ekran na dodir dok su u Evoqueu potrebni gumbi za upravljanje prikazima na ekranu.

Koncept iz Malezije vrlo zanimljivog imena (Proton Jebat Concept)

Landwind E32 nuditi će se sa 2.0-litrenim četverocilindričnim turbo motorom sa 190 KS i 250 Nm koji će se prenositi na kotače preko standardnog 6-stupanjskog ručnog mjenjača ili pak opcionalnog 8-stupanjskog automatika.

U usporedbi s pravim Range Rover Evoque modelom, možda i jedina razlika je u cijeni. Dok se cijena Evoquea kreće od 528.000 yuana do 668.000 yuana (84.000 do 107.000 dolara), Landwind E32 koštati će oko 120.000 yuana ili 19.000 dolara. Model će se prodavati isključivo na domaćem kineskom tržištu pri čemu će Landwind E32 u salone stići u listopadu.

Za kraj ostaje samo jedno pitanje: Hoće li TATA Motors odlučiti tužiti Landwind radi ovakve očigledne kopije svog vrlo popularnog modela? U svakom slučaju, odvjetnici će trljati rukama ako se pokaže mogućnost takve opcije.
 

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene