Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Proton Jebat Concept

Koncept iz Malezije vrlo zanimljivog imena

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kuala Lumpur International Motor Show koji se ove godine održao u Putra World Trade Centru u Maleziji bio je savršen izlog cijele horde novih automobila, serijskih i konceptnih, a među njima se našao i Lancer-look-a-like natjecateljski prototip iz Protona vrlo zanimljivog imena!

Malezijski proizvođač automobila Proton predstavio je svoj novi konceptni sportski automobil. Službeno ime: Proton Jebat Concept. Predstavljeni koncept škakljiva imena zapravo je sportska inačica nedavno lansiranog modela Inspira.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Najava nove limuzine BMW predstavio Compact Sedan Concept Slika nije dostupna Ništa i od Eva Mitsubishi otklonio mogućnost novog Lancera

Proton Inspira zapravo i jest Mitsubishi Lancer s drugom oznakom na haubi, a spomenuti model rezultat je suradnje između malezijskog proizvođača Protona i japanskog Mitsubishija.

Što se tiče dizajna, Jebat Concept ipak ima neke jedinstvene karakteristike poput mat crnog premaza na prednjem i stražnjem kraju automobila koje prate istovjetne bočne pruge na donjem dijelu vrata i krovište koje je također mat crno.

Automobil ima dnevna LED svjetla, na haubi strše tri otvora za zrak, a tu je i stražnji spojler koji je nedvojbeno preuzet iz Mitsubishi EVO performance paketa. Ako malo bolje pogledate, odmah možete uočiti i karakteristične široke prednje i stražnje odbojnike, a vrlo agresivni i sportski dojam cijelog automobila Proton je upotpunio 18-inčnim naplatcima. Ukupna težina vozila iznosi 1135 kg.

Posvemašnje agresivan i sportski dojam prenesen je i na dizajn unutrašnjosti automobila gdje se nalaze Recaro sportska sjedala s crvenim prošivima koji se protežu i preko unutarnje strane vrata i Clarion ICE (In-Car-Entertainment) sustav s ekranom na dodir.

Snaga Jebata dolazi iz 4-cilindričnog MiVEC motora s turbo punjačem koji proizvodi 237 KS pri 6.000 okretaja u minuti te maksimalno 343 Nm okretnog momenta pri 3.000 okretaja u minuti. Još nije sigurno nalazi li se u konceptu nagrađivani pogon na sva četiri kotača iz EVO-a. U Protonu kažu da. Jebat može ubrzati od 0-100 km/h za 5.6 sekundi te da postiže maksimalnu brzinu od 232 km/h.

'Proton je spreman otići i korak dalje ne bi li učvrstio svoj položaj na automobilističkoj sceni. Naša suradnja s Mitsubishijem traje već 25 godina i nastaviti će se u budućnosti. Jedan od naših strateških planova za budućnost je proizvodnja non-core modela uskom suradnjom s drugim proizvođačima pri čemu je naglasak na udruživanju snaga, a ne promicanje pojedinačnog brenda ili modela s ciljem da na tržište plasiramo učinkovitije i jeftinije proizvode', kažu malezijski premijer Dato'Sri Mohd i Nadzmi Mohd, predsjednik Protonove krovne tvrtke Proton Holdings Berhad.

Za sada još nema naznaka hoće li Jebat Concept krenuti u serijsku proizvodnju, ali sudeći po reakcijama mnogi bi voljeli vidjeti da se to dogodi.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene