Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Chicago slavio cijelu noć

VIDEO: I Oprah Winfrey izašla na ulice proslaviti pobjedu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Stanovnici Chicaga u kojem se Barack Obama odmah nakon objavljivanja prvih neslužbenih rezultata predsjedničkih izbora obratio mnoštvu, cijelu su noć slavili pobjedu prvog crnog predsjednika SAD-a.

'Zašto? Jer je posljednjih osam godina bilo grozno i promjena nam je bila potrebna', rekao je Aliki Marinos, stanovnik Chicaga Reutersu. 

Pročitajte i ovo Incident u Chicagu incident u Chicagu VIDEO Policija zaustavila muškarca jer nije bio vezan, a onda je počela drama: Ispalili su prema njemu 96 metaka za 41 sekundu Pravoslavci obilježavaju Božić - 6 Tradicija i običaji Pravoslavni vjernici slave Božić: Slavlje je veliko, a želje svima iste - zdravlje, mir, sreća i veselje

>> 'Put će biti dug, uspon će biti strm, možda ne uspijemo odmah'

>> Oprah Winfrey podržava Baracka Obamu

'Najvažnija noć u povijesti, barem u mojem životu. Ovo je velika stvar', rekao je Mike Beronbom tijekom proslave u Chicagu, gradu u kojem živi Obama sa svojom obitelji.

Oko 200.000 ljudi okupilo se u Grant Parku kako bi Obami dalo podršku nakon najskuplje i najisrcpljijuće predsjedničke kampanje u povijesti SAD-a. Govor novog predsjednika došla je čuti i kraljica 'talk showa' Oprah Winfrey, koja je Obami podršku dala i prije nego ga je za ovu dužnost nominirala njegova stranka.

Nakon što je McCain priznao poraz i nazvao Obami da mu čestita na pobjedi, demokratski se kandidat obratio svojim simpatizerima koji su 'slatku' pobjedu slavili cijelu noć.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene