Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Svaki trenutak je dobar za kavu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Bili kavoljupci ili ne, ovom toliko uvriježenom napitku morate priznati da vam kao rijetko koji drugi zaista predstavlja dio svakodnevice.

Čak i ako niste od onih koji dan ne mogu i ne žele započeti bez dobro poznatog i uvijek jednako primamljivog mirisa svježe pripremljene kave, teško da možete reći kako nikada niste odlazak na kavu iskoristili kao savršen, suptilno-obećavajući alibi za uspostavljanje željenog odnosa, ili pak sinonim za potrebnu pauzu usred radnog kaosa, istovremeno opuštajuću, a opet stimulativnu.

Prema legendi, poznati francuski pisac Honore de Balzac pio je 50 šalica kave dnevno kako bi mogao nastaviti pisati. Isti broj šalica kave dnevno pripisuje se i francuskom filozofu i povjesničaru Voltaireu. Štoviše, kava je izvorno bila smatrana kao čudotvorni lijek u Jemenu i Arabiji, a ljudi su je pili samo prema preporuci liječnika. Mnogi su je doživljavali i kao stimulans za religijske vizije.

Pijenje kave je uvelike primjenjiv ritual koji nadmašuje funkciju jutarnjeg razbuđivanja – tu su i poslovni sastanci, popodnevna druženja, noćna učenja - mnogo je trenutaka kada je kava nezaobilazna. Pa zašto onda ne bi bila vrhunski užitak?

Vrsta kave, način pripreme i recepture dio su formule zaslužne za stvarno odlično kavu, a na sve to pomno se pazi i u McDonald'su. Tako je kava koja se poslužuje u McDonald'su isključivo Arabica najviše kvalitete i svježe se melje prilikom svake narudžbe kako bi se sačuvala aroma. Osim toga, ima i Rainforest Alliance certifikat koji se odnosi na društveno odgovorno poslovanje. Ovaj certifikat jamči da je kava uzgojena na farmama koje štite i ne ugrožavaju šume, rijeke, tlo i divlje životinje; farmama koje poštuju sva prava radnika koji tamo rade i u cijelosti funkcioniraju u skladu s održivim razvojem.

Zbog svega toga je kava u McDonald'su iznimne kvalitete, a jedinstvene recepture čine je i iznimnim užitkom. Tako je crna kava idealna za razbuđivanje i sve one koji ne mogu odoljeti pravoj, čistoj aromi kave. No, ipak mnogima je draži dodatak mlijeka, tako da je kava s mlijekom, postala pravi klasik u ponudi. Osim toga tu su i Cappuccino, talijanski klasik koji osvaja blagom, kremastom aromom i bogatom pjenom za „perfettamente“ dojam te Caffe Latte, koji uz još više mlijeka i mliječne pjene postaje delikatesa u kojoj se uživa dugo i polako, te druge kave iz ponude. Jedno je sigurno - sve varijante, od najobičnije kave s mlijekom, koja je u McDonald'su sve samo ne obična, mame i izgledom i mirisom, i prije nego ih okusite.
 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene