Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Istraživači na Tajlandu snimili su majmune koji uče svoje mlade kako da čiste zube uz pomoć ljudske kose. Čini se kako su majmuni usvojili slične običaje kao i ljudi. U grupi od 250 majmuna, oko 100 ih održava higijenu na taj način. Otkriveno je kako ženke, posebice majke vode više računa o higijeni zuba. Dok su čistile zube pred svojim potomstvom, istraživači su otkrili kako ženke namjerno pretjeruju u gestama, što sugerira da na taj način podučavaju mlade.


Istraživači na Tajlandu snimili su majmune koji uče svoje mlade kako da čiste zube uz pomoć ljudske kose. Čini se kako su majmuni usvojili slične običaje kao i ljudi. U grupi od 250 majmuna, oko 100 ih održava higijenu na taj način. Otkriveno je kako ženke, posebice majke vode više računa o higijeni zuba.

Vezani članci Puna prikolica Natovario gomilu sijena na prikolicu pa posustao već na prvom zavoju Nova boja (Foto: Instagram) Htjele se pohvaliti novom bojom kose, a pokazale puno više

Dok su čistile zube pred svojim potomstvom, istraživači su otkrili kako ženke namjerno pretjeruju u gestama, što sugerira da na taj način podučavaju mlade.