Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Umjesto konca

VIDEO: Majmuni uče mlade da čiste zube ljudskom kosom

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Istraživači na Tajlandu snimili su majmune koji uče svoje mlade kako da čiste zube uz pomoć ljudske kose. Čini se kako su majmuni usvojili slične običaje kao i ljudi. U grupi od 250 majmuna, oko 100 ih održava higijenu na taj način. Otkriveno je kako ženke, posebice majke vode više računa o higijeni zuba. Dok su čistile zube pred svojim potomstvom, istraživači su otkrili kako ženke namjerno pretjeruju u gestama, što sugerira da na taj način podučavaju mlade.

Istraživači na Tajlandu snimili su majmune koji uče svoje mlade kako da čiste zube uz pomoć ljudske kose. Čini se kako su majmuni usvojili slične običaje kao i ljudi. U grupi od 250 majmuna, oko 100 ih održava higijenu na taj način. Otkriveno je kako ženke, posebice majke vode više računa o higijeni zuba.

Pročitajte i ovo Ilustracija Očevid u tijeku Trojica Hrvata ozlijeđena u nesreći na Tajlandu: "Jedan je slomio rebra, a drugog operiraju" Ilustracija Okolnosti se utvrđuju Stravična eksplozija u tvornici vatrometa: Krhotine posvuda, velik broj poginulih

Dok su čistile zube pred svojim potomstvom, istraživači su otkrili kako ženke namjerno pretjeruju u gestama, što sugerira da na taj način podučavaju mlade.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene