Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Većina čovječanstva za brzo djelovanje protiv zagrijavanja

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Većina svjetskog stanovništva smatra potrebnim poduzeti 'vrlo brzo' ili 'u nadolazećim godinama' mjere za suzbijanje globalnog zatopljenja, otkriva se u ispitivanju provedenom u 21 zemlji.

Među 22.182 ispitanika, 65 posto ih smatra kako treba 'vrlo brzo poduzeti znatne mjere', dok ih 25 posto traži u 'nadolazećim godinama'. Samo šest posto ih smatra kako takve mjere 'nisu nužne'.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Ban Ki-moon na Antarktici zbog globalnog zatopljenja Slika nije dostupna Arktik, barometar klimatskog zatopljenja

Najskloniji su 'vrlo brzim' mjerama Španjolci (91 posto), Talijani (86) i Francuzi (85). 

Samo 43 posto Rusa zahtijeva 'znatne' mjere.

Što se tiče mjera koje treba poduzeti, većina u 18 od 21 zemlje (od čega 68 posto u Kini) zalaže se za ograničavanje ispuštanja plinova s efektom staklenika, ne samo u najbogatijim zemljama nego i u zemljama u razvoju. 

Samo tri zemlje smatraju kako najsiromašniji ne bi trebali ograničiti ispuštanje plinova, a to su Egipat, Nigerija i Italija.

Sedamdeset devet posto ispitanika smatra da je 'ljudska aktivnost, posebice industrija i promet, značajan uzrok globalnog zatopljenja'.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene