Obavijesti Video Pretražite Navigacija

U pripremi interaktivna Enciklopedija života

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Brojne znanstvene institucije u svijetu surađuju na stvaranju interaktivne Enciklopedije života koja će opisivati ukupno 1,8 milijuna životinjskih i biljnih vrsta te drugih oblika života do danas poznatih, objavili su američki promotori.

Projekt koji službeno kreće danas, omogućit će pristup svom
sadašnjem poznavanju zemaljske biološke različitosti, omogućujući njezino bolje očuvanje. Stranice te enciklopedije već se mogu pregledati na http://www.bhl.si.edu  

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Istraživanje agencije Ipsos PULS 62 % građana ne vjeruje da će nas vladine mjere izvući iz krize! Slika nije dostupna Znakovi života Kina: Spasioci čuli zvukove u poplavljenom rudniku

"Enciklopedija života ponudit će dragocjene i dobro organizirane informacije o biološkoj različitosti i njezinoj zaštiti svima, svuda i u svakom trenutku", objasnio je voditelj projekta James Edwards. 

"To će biti vrlo vrijedna pomoć istraživačima, nastavnicima,
studentima i političkim čelnicima", dodaje on.

Trebat će približno 10 godina da bi se popunile stranice koje će sadržavati sve živuće vrste znanstveno katalogizirane unazad 250 godina. Osim toga, Enciklopedija života konstantno će se aktualizirati radi uključivanja novih identificiranih vrsta.

Znanstvena vjerodostojnost enciklopedije zajamčena je sudjelovanjem tisuća stručnjaka iz svijeta, tvrde promotori projekta.

Pokretanje projekta financirale su donacije u visini 12,5 milijuna dolara.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene