Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Električna 'peglica'

Postiže brzinu od 70 km/h, a može prijeći 50 km

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vožnja nije samo opasna nego i skupa. Može se voziti i na jeftinu struju, što ima svojih prednosti, ali i nedostataka. No, tek nekoliko vozila tanka se samo na utičnicu u garaži.

Kupio je peglicu, potrebne dijelove pokupio s otpada, iščupao benzinski motor pa ugradio električni koji je otprilike jak koliko i 5 fenova za kosu. No to ga ne sprječava da postiže brzinu od nekakvih 70 kilometara na sat, sa ubrzanjem koje otprilike odgovara originalnom motoru.

Pročitajte i ovo Ilustracija bez signala VIDEO Ovo se rijetko viđa: Sjednica Vlade kasnila zbog nesvakidašnje situacije, Plenković se ispričao Djeca u OŠ Ivanja Reka nastavu su slušala u dekama kvar na sustavu FOTO/VIDEO Skandal u Zagrebu! Djeca se zbog "slabe struje" smrzavala u učionicama, a djelatnik punio Mercedes. Imamo odgovor ravnateljice

Šest akumulatora izguralo je putnike, a automobilčić je sada dvosjed. Stvaranje je trajalo 200-injak sati. Kako je Tomislav Čubelić po struci električar, sve je radio sam pa ga je projekt peglica stajao samo 5 tisuća kuna. 'Inače bi cijena bila negdje između 5 i 10 tisuća eura', dodaje Tomislav.

Vožnja na struju najmanje je 3 puta jeftinija nego na gorivo. I registracija nešto povoljnija, jer nema auspuh i ne zagađuje okoliš, ali za okolinu je opasan. 'Obično se prolaznici iznenade, jer ne čuju kad vide da je nešto prošlo. Onda se čude što je sad to i kako to ide' kaže Tomislav.

No, neće daleko jer 5-satno noćno strujno punjenje peglicu pogoni samo 50 kilometara. Kod Tomislava je sve na struju, i motori, i bicikli i dječje plastično vozilo. 'Imam puno toga u planu, ali nemam sredstava. No namjeravam napraviti još jedan bolji električni auto'. Kaže, neće puno trošiti, neće ispuštati plinove, bit će tih, pouzdan i neće ostaviti na cesti.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene