Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Jedna britanska kompanija zabranila je zaposleniku da na svom LinkedIn profilu napiše da je zainteresiran za 'career opportunities' te su od njega zatražili da ukloni svoj CV s ove društvene mreže


Zaposlenik britanske kompanije BG Group ostao je bez posla zbog profila na poslovnoj društvenoj mreži LinkedIn te sada tuži svoju bivšu firmu tražeći 'stotine tisuća funti', objavili su u The Telegraphu.

Vezani članci Miroslav Šeparović Predsjednik Ustavnog suda poručio da nisu raspravljali o Hernadijevoj tužbi i otkrio kad će to biti na dnevnom redu Seks Divlji tulum sa zagrebačkog područja oteo se kontroli: Krišom snimali par tijekom "maženja" i dijelili video. Zapamtit će taj dan do kraja života

John Flexman prošle je godine bio na odmoru u SAD-u kada ga je kontaktirao jedan od šefova i rekao mu da ukloni životopis s LinkedIna, a posebno mu se nije sviđalo što je u njegovom profilu pisalo da ga se može kontaktirati zbog 'career opporunities', dakle da je zainteresiran za nove 'poslovne izazove'.

Šef ga je optužio za neprikladno korištenje društvenih medija, pozvan je na sastanak gdje su mu nadređeni rekli da bi mogao dobiti otkaz te su mu naredili da sa svog profila ukloni sve informacije vezane uz BG Group, osim naziva radnog mjesta i datuma.

U ovoj kompaniji kažu da imaju politiku protiv sukoba interesa i prema njoj zaposlenici na svojim profilima na LinkedInu ne smiju napisati da su zainteresirani za 'career opporunities', a Flexmana su optužili i da je na ovoj poslovnoj društvenoj mreži objavio neke povjerljive informacije o kompaniji.

On kaže da su podaci koje je objavio ionako dostupni u godišnjem izvještaju kompanije, a da 'career opporunities' na svojim profilima ima čak 21 osoba iz njegove firme (uključujući i jednog menadžera), ali su samo njega pozvali na odgovornost zbog toga.

On nije htio ukloniti životopis s LinkedIna te su šefovi nastavili vršiti pritisak na njega zbog čega je na kraju dao otkaz. Nakon toga tužio je firmu te će biti zanimljivo vidjeti kako će se ovaj slučaj dalje razviti i hoće li Flexman dobiti traženu odštetu.

Ako se ispostavi da su u BG Groupu bili u pravu kada su mu zabranili postavljanje životopisa na LinkedIn, ovu bi situaciju mogle iskoristiti i druge kompanije te zabraniti svojim zaposlenicima postavljanje CV-a na ovu poslovnu društvenu mrežu.

Što mislite, imaju li kompanije pravo utjecati na profile njihovih zaposlenika na LinkedInu?
 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju