Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Internet Explorer 8 vam nudi čak 3 učinkovita alata koja će čuvati integritet vašega računala i svih vaših podataka te ćemo ih danas pobliže upoznati.


Sve češće slušamo o raznim opasnostima koje vrebaju s interneta. Kada pregledavate e-poštu u internetskom kafiću ili kupujete poklon putem obiteljskog računala, normalno je da ne želite ostaviti nikakva traga tih aktivnosti na webu.

Vezani članci Slika nije dostupna Microsoft Internet Explorerom 9 vraća oduzeto tržište Slika nije dostupna Nove avanture na Viasat Exploreru

Internet Explorer 8 vam nudi čak 3 učinkovita alata koja će čuvati integritet vašega računala i svih vaših podataka te ćemo ih danas pobliže upoznati.

Internet Explorer 8 prvi je preglednik koji dolazi s integriranim značajkama zaštite od krađe identiteta i zlonamjernog softvera. Značajke poput InPrivate Browsing, InPrivate Filtering i SmartScreen Filter čine trojku koja će se pobrinuti da vam boravak na internetu prođe ugodnije i sigurnije nego ikad prije!

InPrivate Pregledavanje (InPrivate Browsing)

Zahvaljujući ovakvu načinu rada preglednika Internet Explorer 8, više se ne morate brinuti da će netko imati pristup vašim podacima! Naime, ova integrirana značajka sprječava bilježenje povijesti vašega pregledavanja, podataka, kolačića, korisničkih imena i lozinki u pregledniku, pa ne ostaje nikakav dokaz vašeg pregledavanja ni povijesti pretraživanja.

Sve što trebate učiniti jest da iz izbornika Safety odaberete InPrivate Browsing i otvorit će vam se nov prozor preglednika koji će čuvati vašu privatnost i podatke.

InPrivate Filtriranje (InPrivate Filtering)

Mnoge internetske stranice sada imaju mogućnost praćenja kretanja svojih posjetitelja kroz druge internetske stranice. Internet Explorer 8 prvi je preglednik koji je uveo označivanje domene. To znači da internetske stranice koje sakupljaju vaše podatke u zlonamjerne svrhe uopće neće moći ostvariti kontakt s vašim računalom.

Drugim riječima, InPrivate Filtering vam sada omogućuje da odaberete kojim će stranicama biti dopušteno ostvarivanje kontakta s vašim računalom, a kojima neće, radi sakupljanja anonimnih podataka o vašoj aktivnosti na internetu.

SmartScreen Filtar ( SmartScreen Filter )

Novi SmartScreen Filter štiti vaše računalo od zlonamjernog softvera koji može ugroziti vašu privatnost i podatke te oštetiti računalo i dragocjene podatke.

Ako je SmartScreen Filter aktivan, a vi pokušate posjetiti web-mjesto koje se ne smatra sigurnim, pojavit će se ekran s upozorenjem i prijedlogom da pokušate nešto drugo. Osim toga, SmartScreen Filter obavijestit će vas ako pokušate preuzeti softver koji je potencijalno nesiguran.

Ove su tri značajke omogućile pregledniku Internet Explorer 8 da redovito prepoznaje gotovo dvostruko više zlonamjernog softvera od svoje najbliže konkurencije, a to vaš pristup sadržaju na internetu čini bitno lakšim, neupitno sigurnijim i osjetno bržim.

Ako mislite da ste sada saznali dovoljno o ovom pregledniku, možete ga odmah besplatno preuzeti na: Internet Explorer 8.

>> Mala škola surfanja 5: Poboljšajte navigaciju

>> Mala škola surfanja 4: Brže i sigurnije

>> Mala škola surfanja 3: Upravljanje linkovima

>> Mala škola surfanja 2: Efikasno pretraživanje

>> Mala škola surfanja: Misliš da imaš sve