Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Internet Explorer

Mala škola surfanja 5: Poboljšajte navigaciju

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Svatko od nas na svoj specifičan način koristi odabrani internet preglednik. Neki na internet idu samo baciti pogled na vijesti ili na svoju e-poštu, dok drugi tamo provode dobar dio dana, bilo zbog posla ili zabave.

Pročitajte i ovo Higor Fiuza i njegov ljubimac Suluda ideja VIDEO Opako kažnjen nakon što ju je doveo na plažu: Razotkrio ga je video, a on tvrdi da je ona uživala, i to ne samo jednom Ilustracija Jedna od najpopularnijih plaža VIDEO Prizori koji lede krv u žilama: Surferi se neometano zabavljali, a oko njih plivale velike bijele psine

Ako ste jedni od onih koji odbijaju zatvoriti ijedan prozor u pregledniku da ne bi slučajno izgubili 'put' kojim su došli do neke stranice, ovo će vam definitivno uljepšati dan! Naime, ovaj ćemo tjedan govoriti o još jednoj od značajki Internet Explorera 8 kojom je poboljšana navigacija, odnosno poboljšano pregledavanje.

Kartice (Tabs)

Kada želimo raditi s više internet stranica istovremeno, umjesto otvaranja sasvim novog prozora u pregledniku, mnogima je jednostavnije i draže otvoriti novu Karticu ( Tab ) unutar već postojećeg prozora.

Stranica koju ćete otvoriti na novoj Kartici unutar preglednika Internet Explorer 8 ne samo da će se brzo učitati, već ćete se uz nju moći koristiti i moderniziranim rješenjima za neke stare probleme:

Ponovno otvaranje zatvorenih Kartica: Karticu koju ste zatvorili pri kraju prethodnog korištenja preglednika, sada bez ikakvog problema možete ponovo otvoriti. Ova je značajka iznimno korisna u slučajevima (koje smo svi doživjeli) kada Karticu slučajno zatvorite!

Nastavak pregledavanja je značajka pomoću koje ćete moći otvoriti baš sve Kartice koje ste imali otvorene prilikom završetka prethodnog korištenja preglednika.

Organizacija Kartica

Jedan od jasnijih primjera po čemu se Internet Explorer 8 razlikuje od svoje konkurencije, je i zaista revolucionaran način na koji se automatski odnosi prema Karticama.

Internet Explorer 8 uvodi grupe Kartica čime se olakšava njihovo pregledavanje. Kada otvarate Karticu iz već postojeće, nova će Kartica biti smještena uz izvornu i označena bojom da biste lakše uočili Kartice sa povezanim sadržajem.

Quick Tabs

Sljedeća prednost unutar preglednika Internet Explorer 8 odnosi se na Quick Tabs značajku. Ona nam pokazuje umanjeni prikaz svake otvorene kartice. Naravno, kartice će i ovdje biti grupirane po bojama.

Ova značajka nam dozvoljava potpuni pregled i kontrolu nad svakom karticom jer, osim što nam olakšava pronalazak one koju želimo, Quick Tabs nam omogućava i da svaku neželjenu karticu ugasimo, bez ikakvog efekta na druge kartice.

O drugim značajkama unutar preglednika Internet Explorer 8 koje će vaš pristup sadržaju na internetu učiniti bitno lakšim, neupitno sigurnijim i osjetno bržim, govorit ćemo sljedeći tjedan – zato nam se obavezno pridružite!

Ako ste ovime saznali sve što vam je bilo potrebno, možete odmah besplatno preuzeti Internet Explorer 8.

>> Mala škola surfanja 4: Brže i sigurnije

>> Mala škola surfanja 3: Upravljanje linkovima

>> Mala škola surfanja 2 - Efikasno pretraživanje

>> Mala škola surfanja - Misliš da imaš sve

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene