Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Ovog rujna, Viasat Explorer kanal Vam donosi uzbudljive avanture koje dokazuju da dokumentarne emisije ne moraju biti dosadne.


Ponedjeljak, 20. rujan u 17.00 h
Ratni brod 21. Stoljeća

Uz cijenu od jedne milijarde funti, HMS Daring je najskuplji i najnapredniji brod Britanske Kraljevske Mornarice do sada. Nad Daringovom siluetom dominira kompleksan radar koji stoji 36 metara iznad mora. Ovaj radar predstavlja oči i uši raketnog sistema za navođenje koji je toliko napredan da je skok u budućnost u mornaričkoj tehnologiji.

Vezani članci Slika nije dostupna Viasat History vodi vas na zanimljivo putovanje Slika nije dostupna Microsoft Internet Explorerom 9 vraća oduzeto tržište

Ova emisija prati HMS Daring od izgradnje 2004. godine do testiranja i korištenja novog raketnog sistema i oružja. Gledamo moderan način kako je konstruktovan brod i vještine koje su radnici morali svladati u izgradnji.

Prvi susret Daringa sa morem je upriličila svečanost kojom je predvodila grofica od Veseksa, i donio je tren stare slave stanovnicima mjesta Klajd koji nisu vidjeli već duže. Promatramo kako funkcionira ovaj revolucionarni radar i kako posada Daringa ovaj brod testira do granica mogućnosti. Za kraj, sudjelujemo u simulaciji pravog mornaričkog boja kojed predvodi kapetan HMS Daringa.


Od 14. do 18. rujna u 20.00 h
Klinika na Everestu

Dokumentarni serijal prati tim Britanskih liječnika koji vode najvišu bolnicu na svijetu, u podnožju Maunt Everesta. Ova fascinantna serija prati živote doktora u toku jedne penjačke sezone na Everestu.

Pri otvaranju klinike početkom proljeća, lokalno stanovništvo već stoji u redovima čekajući liječnike. Kako sezona ide, velike ekspedicije stižu – najbolji svjetski planinari, bogati biznismeni koji plaćaju da ih vode do vrha i horde penjača testiraju svoje limite svakim metrom puta do vrha.

Srijeda, 29. rujan u 18.00 sati
Britanski skakači

Slobodno trčanje, poznato i kao parkur, uključuje bukvalno skakanje s krova na krov građevina u seriji smrtonosnih ali i lijepih skokova, klizanja i kolutova. Disciplina kombinira nevjerojatne atletske sposobnosti i nedostatak straha koju je stvorio Sebastijan Fukan, hitro se proširila svijetom. U ovoj emisiji Fukanu i njegovom timu pridružuju se skakači iz Britanije, i zajedno osvajaju neke od najpoznatijih građevina u zemlji od zamka u Edinburghu do Fort Rail mosta u Škotskoj.

Kontaktirajte svog kablovskog operatera i tražite Viasat Explorer kanal.